Bladerdeegpizza met geroosterde tomaat en brie
Voor 4 personen
- 1 kant-en-klare taartbodem van bladerdeeg
- 8 pruimtomaten
- 200 g brie
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes tijm
- (+ olijfolie, peper en zout)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de tomaten in plakken en leg ze op een bakplaat. Sprenkel er wat olijfolie over.
- Zet 10 minuten in de oven. Laat afkoelen.
- Snijd de brie in plakjes. Pel de knoflook en snijd hem in plakjes. Pluk de blaadjes van de takjes tijm.
- Verdeel de geroosterde tomatenplakjes, de brie, de knoflook en de tijm over de pizza.
- Zet ongeveer 30 minuten in de oven.
Pasta pesto met aubergine en spinazie

Voor 4 personen
- 400 g spaghetti
- 1 aubergine
- 1 handvol jonge spinazieblaadjes
- 4 eetlepels pesto
- stuk Parmezaanse kaas
- (+ olijfolie, peper en zout)
Bereiding
- Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
- Was de aubergine en snijd hem in schijven of blokjes.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de blokjes tot ze bijna gaar zijn.
- Doe de spinazie bij de aubergines en roerbak tot de spinazie geslonken is.
- Kruid met peper en zout.
- Giet de spaghetti af, doe hem bij de groenten in de pan en schep de pesto erbij. Roer om.
- Verdeel over borden en dien op met Parmezaanse kaas.
Panna cotta met limoncello

Voor 4 tot 6 personen
- 3 blaadjes gelatine
- 5 dl room
- 25 g suiker
- 5 eetlepels limoncello
- 1 bakje frambozen
Bereiding
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Doe de room, de suiker en de limoncello in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook. Neem van het vuur.
- Knijp de gelatineblaadjes goed uit en doe ze in het steelpannetje. Roer tot de blaadjes opgelost zijn.
- Giet de panna cotta in vormpjes en laat afkoelen. Zet enkele uren in de koelkast.
- Was de frambozen. Stort de panna cotta op een bordje en werk af met de frambozen.
Zin in meer?
Voor 4 personenBereidingVoor 4 personenBereidingVoor 4 tot 6 personenBereiding