Bladerdeegpizza met geroosterde tomaat en brie

Voor 4 personen

  • 1 kant-en-klare taartbodem van bladerdeeg
  • 8 pruimtomaten
  • 200 g brie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes tijm
  • (+ olijfolie, peper en zout)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de tomaten in plakken en leg ze op een bakplaat. Sprenkel er wat olijfolie over.
  3. Zet 10 minuten in de oven. Laat afkoelen.
  4. Snijd de brie in plakjes. Pel de knoflook en snijd hem in plakjes. Pluk de blaadjes van de takjes tijm.
  5. Verdeel de geroosterde tomatenplakjes, de brie, de knoflook en de tijm over de pizza.
  6. Zet ongeveer 30 minuten in de oven.

Pasta pesto met aubergine en spinazie

Voor 4 personen

  • 400 g spaghetti
  • 1 aubergine
  • 1 handvol jonge spinazieblaadjes
  • 4 eetlepels pesto
  • stuk Parmezaanse kaas
  • (+ olijfolie, peper en zout)

Bereiding

  1. Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
  2. Was de aubergine en snijd hem in schijven of blokjes.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de blokjes tot ze bijna gaar zijn.
  4. Doe de spinazie bij de aubergines en roerbak tot de spinazie geslonken is.
  5. Kruid met peper en zout.
  6. Giet de spaghetti af, doe hem bij de groenten in de pan en schep de pesto erbij. Roer om.
  7. Verdeel over borden en dien op met Parmezaanse kaas.

Panna cotta met limoncello

Voor 4 tot 6 personen

  • 3 blaadjes gelatine
  • 5 dl room
  • 25 g suiker
  • 5 eetlepels limoncello
  • 1 bakje frambozen


Bereiding

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  2. Doe de room, de suiker en de limoncello in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook. Neem van het vuur.
  3. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en doe ze in het steelpannetje. Roer tot de blaadjes opgelost zijn.
  4. Giet de panna cotta in vormpjes en laat afkoelen. Zet enkele uren in de koelkast.
  5. Was de frambozen. Stort de panna cotta op een bordje en werk af met de frambozen.

Zin in meer?

Een boek om steeds bij de hand te hebben in de keuken is '5 ingrediënten, 1 gerecht'. Het staatboordevol receptjes voor gezonde en lekker gerechten met maximaal 5 ingrediënten... ervan uitgaande dat iedereen peper, zout en olie of boter in huis heeft. Hapjes, slaatjes, broodjes, soepen, vegetarische gerechten, vis, vlees of desserten... het komt allemaal aan bod.

Trek de koelkast open, kijk wat u nog in huis heeft. Zoek even in het ingrediëntenregister en u vindt meteen inspiratie!

5 ingrediënten, 1 gerecht, Standaard Uitgeverij, 170 p., ISBN 978 90 02 25185 6, ? 14,95

Voor 4 personenBereidingVoor 4 personenBereidingVoor 4 tot 6 personenBereiding