4 lekkere recepten met kaas

Geen zuivelproduct met zoveel variatie, waar je bovendien zoveel kanten mee uit kan als kaas. Hier, vier kazen die zich maar wat graag in de oven laten duwen.

Geroosterde artisjokbodems met warme geitenkaas en pijnboompitten (Voor 4 personen)

*8 artisjokbodems natuur uit blik * 1 geitenkaasrol *4 eetlepels olijfolie *2 eetlepels honing *4 eetlepels pijnboompitten *peper en zout

  • Warm de oven voor op 180°C (stand 6). Spoel de artisjokbodems en laat ze uitlekken. Snij de geitenkaasrol in 8 plakken.
  • Zet de artisjokbodems op een ovenplaat met bakpapier. Leg op elke artisjokbodem een plakje geitenkaas. Overgiet met olie en honing, strooi er de pijnboompitten over, breng op smaak met peper en zout
  • Laat 12 tot 15 minuten bakken in de oven. Dien meteen op met een slaatje van jonge scheuten.
null
null© ISOPIX

Brickrolletjes met roquefort en gekarameliseerde peer (Voor 4 personen)

*2 peren *50 g boter, *2 eetlepels honing *100 g roquefort *6 brickvellen *peper

  • Schil de peren, snij ze in vier, verwijder het klokhuis en snij verder in blokjes. Bak in een pan met 10 g boter en honing, tot de peerblokjes lichtjes karameliseren.
  • Verkruimel de roquefort, breng op smaak met peper. Smelt de rest van de boter in de microgolfoven. Snij de brickvellen in twee. Warm de oven voor op 200°C (stand 7/8).
  • Bestrijk de brickvellen met boter met een borsteltje. Leg er wat blokjes peer en wat roquefort op en rol de vellen op.
  • Leg de rolletjes op een ovenplaat met bakpapier. Laat 10 tot 12 minuten bakken in de oven, draai de rolletjes geregeld om. Dien meteen op met een slaatje.
null
null© Isopix

Saint-Felicienkaasje uit de oven met notencrumble en honing (Voor 4 personen)

* 2 Saint-Félicienkaasjes *1 eetlepel hazelnoten *1 eetlepel amandelen *1 eetlepel pijnboompitten *4 gepelde walnoten *2 eetlepels vloeibare honing *peper

  • Warm de oven voor op 200°C (stand 7/8). Haal de Saint-Félicienkaasjes uit hun verpakking en leg ze in terracotta ovenschaaltjes.
  • Hak de hazelnoten, amandelen, pijnboompitten en walnoten en verdeel over de kaasjes. Overgiet met honing.
  • Laat 12 tot 15 minuten bakken in de oven. Breng op smaak met peper. Serveer met veldsla.
null
null© ISOPIX

Witlofgratin met munster en pancetta (Voor 4 personen)

*8 stronkjes witlof *60 g boter *10 cl water *peper en zout *16 sneetjes pancetta *240 g munsterkaas *40 g bloem *50 cl melk *50 g zure room

  • Snij het harde kontje van het witlof af en haal de buitenste blaadjes weg. Stoof de stronkjes vijf minuten in een pan met 20 g boter. Voeg 10 cl water toe, breng op smaak met peper en zout en laat nog tien minuten garen op een matig vuur.
  • Laat het witlof uitlekken en rol vervolgens elk stronkje in twee sneetjes pancetta. Leg ze vervolgens in een gratinschotel. Snij de munsterkaas in plakjes. Warm de oven voor op 180°C (stand 6).
  • Maak de bechamelsaus. Laat 40 g boter schuimen in een kookpot, voeg de bloem in één keer toe en meng twee minuten met de garde. Voeg al roerend beetje bij beetje de melk toe en laat indikken.
  • Voeg daarna ook de zure room toe en kruid opnieuw met peper en zout.
  • Giet de bechamelsaus over het witlof, leg er plakjes munsterkaas op en laat 20 tot 25 minuten bakken in de oven.
null
null© ISOPIX

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content