Tijdens de carnavalsweek gaat één op de drie geboekte reizen naar de zon, bijna 1 op 3 reist naar de sneeuw. En de rest trekt erop uit voor korte periode. Spanje is de populairste bestemming. Dat blijkt uit de cijfers van touroperator Jetair.

Spanje is het hele winterseizoen erg populair. Tweederde van de vliegvakanties gaat erheen. Vooral de Canarische eilanden -Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura of Lanzarote- scoren bijzonder goed.

De Belgen kiezen hiermee voor een beproefde vakantieregio.

Maar ook de toeristische moslimlanden blijven populair. Marokko, Tunesië en Egypte staan in de top 5, en Turkije op 6. Tunesië en Egypte doen het daarmee zelfs beter dan vorig jaar. Ook verre reizen blijven in trek. De Dominicaanse Republiek is - net als vorig jaar - de derde populairste bestemming tijdens de krokusvakantie..

Tijdens de carnavalsweek gaat één op de drie geboekte reizen naar de zon, bijna 1 op 3 reist naar de sneeuw. En de rest trekt erop uit voor korte periode. Spanje is de populairste bestemming. Dat blijkt uit de cijfers van touroperator Jetair.Spanje is het hele winterseizoen erg populair. Tweederde van de vliegvakanties gaat erheen. Vooral de Canarische eilanden -Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura of Lanzarote- scoren bijzonder goed.De Belgen kiezen hiermee voor een beproefde vakantieregio. Maar ook de toeristische moslimlanden blijven populair. Marokko, Tunesië en Egypte staan in de top 5, en Turkije op 6. Tunesië en Egypte doen het daarmee zelfs beter dan vorig jaar. Ook verre reizen blijven in trek. De Dominicaanse Republiek is - net als vorig jaar - de derde populairste bestemming tijdens de krokusvakantie..