Met deze drie gerechtjes beleef je de lente op je bord. En als extra geven we er nog een tip voor een ware vitamineboost bij!

Vlamingen maakten ook in de eerste maanden van 2021 opvallend vaker gebruik van de fiets. Dat concludeert mobiliteitsclub VAB op basis van de fietsbijstandscijfers. Zo steeg het aantal pechgevallen voor recreatief fietsverkeer in maart met 114 procent. Ook tijdens de spitsuren werd een stijging met 67 procent genoteerd.

Paasvakantie, paaspauze,... de kinderen zijn extra lang thuis in deze coronatijden. Enkele ideetjes om van een heerlijke uitstap met de (klein-)kinderen te genieten. Maar ook zonder kinderen zijn het zeker aanraders!

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten in Brussel (KMSK) presenteren dit voorjaar een ruime selectie uit hun Alechinsky-collectie. Dat de Belgische kunstenaar het museum recent 45 nieuwe werken schonk, heeft daar alles mee te maken.

Ons huis heeft een grote invloed op ons welzijn. In het voorbije jaar is dat meer dan ooit gebleken. Het Design Museum Gent is met zijn nieuwste tentoonstelling dan ook heel erg bij de (corona) tijd. Ze biedt een overzicht van 100 jaar binnenhuisinrichting.

Het museum Hof van Busleyden zet de adellijke kinderen die opgroeiden in het 15de en 16de-eeuwse Mechelen centraal. In de stad brachten liefst drie opeenvolgende generaties Habsburgse prinsen en prinsessen hun kindertijd door.

Het Letterenhuis in Antwerpen zet Bezette Stad, het modernistische meesterwerk van Paul Van Ostaijen (1896-1928), precies 100 jaar na zijn verschijnen, in de kijker. Het oorspronkelijke manuscript, dat uitgerekend na een eeuw weer opdook, wordt voor de eerste keer tentoongesteld.

Gouden jurken, geometrische figuren, bloemenmotieven, mythische personages... Het rijkgevulde universum van kunstenaar Gustav Klimt leent zich perfect om je er helemaal in onder te dompelen. Dat kan in de Brusselse Hortagalerij.

Geregeld vindt de politie fietsen terug waarvan de eigenaar onbekend is. Ook heel wat achtergelaten weesfietsen wachten op hun eigenaar. Al deze fietsen verzamelen de vijf Vlaamse provincies voortaan op de website gevondenfietsen.be.

Goed nieuws voor luie groene vingers! Wie gruwt van die wekelijkse maaibeurten heeft overschot van gelijk. Gemillimeterde gazons blijken rampzalig voor de biodiversiteit en werken watertekorten in de hand. Bloemenweiden, vaste planten en bomen zijn milieuvriendelijker alternatieven. En ze leveren meer vrije tijd op.

De Vlaamse schilder Roger Raveel zou in 2021 honderd jaar zijn geworden. Een aanleiding voor Bozar in Brussel om een uitgebreide hommage te brengen met een compleet overzicht van zijn oeuvre.

Touroperator TUI heeft in de maanden januari en februari 60 procent minder boekingen geteld dan in dezelfde maanden vorig jaar. De vroege vogels die wel een reis boekten, zijn ouder en zoeken hun vertier dichter bij huis. Woensdag heeft de touroperator zijn analyse van de vroegboekingen bekendgemaakt.

Deze maand in Plus Magazine