Rijden op aardgas (CNG) is een manier om autorijden milieuvriendelijker te maken. De technologie is betrouwbaar en het rijden met en tanken van CNG verloopt even vlot als bij benzine of diesel.

Ook al lieten regen en wind zich gelden, het kwik zakte deze winter zelden onder de 0°C. Deze zachte temperaturen hebben geleid tot een daling van het aardgasverbruik. Goed nieuws voor je rekening!

Musea, theaterhuizen, bioscoopzalen,... houden de komende weken de deuren dicht. Maar wie toch graag een stukje cultuur meepikt, moet niet helemaal op zijn honger blijven zitten. Verschillende musea loodsen je digitaal langs hun tentoonstellingen. Concerten worden gestreamd. Een greep uit het aanbod, die regelmatig verder wordt aangevuld!

Er is in ons land heel wat te doen rond mondmaskers. Het dreigende tekort eraan in de ziekenhuizen, deed menige ijverige naaister achter de naaimachine kruipen om er zelf te maken. Op de sociale media zijn dan ook tal van initiatieven, modellen, tips en adviezen te vinden. FOD Volksgezondheid bracht uiteindelijk zelf een patroon uit. Naaimagazine La Maison Victor voegde daar haar vakkennis aan toe.

Brussels Airlines schort vanaf 21 maart al haar lijnvluchten op. En dit tot en met 19 april. De Belgische luchtvaartmaatschappij ziet zich hiertoe genoodzaakt door de coronacrisis.

Wallonië beschikt over veel meer ongerepte natuur dan het dichtbebouwde Vlaanderen. Onze zuiderburen spelen die troef dit jaar dan ook ten volle uit. Met het thema 'natuur', willen ze Vlaamse toeristen lokken.

Reizen vanuit Europa naar de VS worden voor 30 dagen opgeschort. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump woensdag bekendgemaakt. Bedoeling is om op die manier de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregel gaat vanaf vrijdag in.

De badkamer is een intieme ruimte waar efficiëntie, gebruiksgemak, comfort en genot hand in hand moeten gaan. Die ruimte aan uw (toekomstige) wensen en behoeftes aanpassen is dus belangrijk en vergt de nodige voorbereiding. Gaat u voor een nieuw bad of inloopdouche, of kiest u meteen voor een grondige renovatie of verbouwing. Welke vragen moet u zich vooraf stellen?

Heel wat woningen en appartementsblokken hebben nog een stookolieketel die meer dan 20 jaar oud is. Als je zuinig en milieubewust wil verwarmen, is vervangen de enige optie.

Plannen om de badkamer te renoveren? Of om het ligbad door een douche te vervangen? Een stuk makkelijker én veiliger! En wilt u helemaal mee zijn, dan kiest u voor een inloopdouche.

Ofwel zijn ze rimpelloos met een maatje 36, ofwel de karikatuur van een gerimpeld omaatje met een bloemetjesjurk. De manier waarop 50-plussers in de media getoond worden, staat mijlenver van de realiteit en daar hebben we genoeg van. En zo mogelijk nog meer van alle complexen die deze stereotiepe beelden met zich meebrengen! Plus Magazine heeft zich hier als 50+-magazine altijd al tegen verzet. Daarom scharen wij ons enthousiast achter de campagne van Dove die vrouwen wil tonen zoals ze werkelijk zijn.

Uit het magazine

Al sinds de 12de eeuw wordt het recept voor het maken van ambachtelijke Gruyère AOP van generatie op generatie doorgegeven. Samen met twee Belgische tweesterrenchefs trokken we de Zwitserse bergen in om er de geheimen van deze eeuwenoude kaas te ontrafelen.

Deze maand in Plus Magazine