Uit het magazine

'Wij zijn een gepensioneerd koppel. Onze kinderen zijn al een paar jaar het huis uit en dus hebben we een paar kamers op overschot. Een ervan zouden we graag verhuren via Airbnb. We willen gewoon de kamer ter beschikking stellen, zonder verdere diensten. Dus geen ontbijt, uiteraard wel een pakket verse lakens. Wat moeten we doen om in orde te zijn?', die vraag stelden lezers Alain en Sylvie.

Op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 augustus zullen 2 reuzen van Royal de Luxe de Antwerpse straten verkennen. Reuzenhond Bull Machin komt immers niet alleen, maar brengt zijn vriend mee, de Mexicaanse naakthond Xolo.

Casimir de Grote was een veroveraar, maar ook een koning die zijn rijk politiek en maatschappelijk tot grote bloei bracht. In de regio rond Lublin, in het oosten van Polen, gingen we op zoek naar zijn schatten en sporen.

De prachtige ligging aan de oevers van de Douro, de gezellige steegjes, heerlijke portwijn en een grote brok cultuurgeschiedenis maken van Porto een ideale bestemming voor een citytrip.

In België zijn er maar liefst 1.660 erkende bed & breakfasts en gastenkamers. En heel wat meer mensen dromen ervan om een B&B op te starten. Zaak is wel om dat op een intelligente manier te doen. Hierbij 10 tips van ervaren verhuurders voor een succesvol pension.

In de uiterste hoek van continent Afrika in ZOO Planckendael zijn de nieuwe antilopenverblijven klaar. Bij de natuurlijke kronkelpaden vinden de kritiek bedreigde Somalische wilde ezels en de kwetsbare dorcasgazellen hun thuis, samen, in een verblijf vol verrijking zoals lavastenen, gras, zand, schors, heuvels, slowfeeders, rotsen en stammen. Deze idyllische weg leidt verder tot bij de bongofamilie, waar vooral de kleintjes Yuna en Yafar de bezoekers vertederen.

Een mooi groen gazon krijgen én houden is niet altijd even makkelijk. Vooral niet met het afgelopen droge, warme voorjaar en de natte zomer. Gelukkig is het nooit te laat om je grasveld nog eens flink onder handen te nemen.

Tanzania geniet vooral bekendheid voor zijn nationale parken, game drives, Zanzibar en de hoogste berg van Afrika. Het land heeft echter zo veel meer dan enkel wilde dieren in de aanbieding.

Van 11 tot 15 augustus richten enkele van 's werelds beste florale kunstenaars vijftien zalen van het stadhuis in om hulde te brengen aan een andere Belgische specialiteit: het surrealisme en zijn grote schilders.

In ZOO Antwerpen zorgt een bijzondere vorm van training ervoor dat de verzorgers de bewoners van een volledige volière naar hun kunnen laten luisteren. "In onze Savannevolière vliegen 23 vogelsoorten rond, door onze recalltraining kunnen we hen allemaal individueel (medisch) opvolgen", legt curator Vogels en coördinator Dierenzorg Jan Dams uit.

Maya Bay, het beroemde parelwitte strand uit de film 'The Beach', wordt tijdelijk gesloten. Sinds de lancering van de film, met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol, is het paradijselijke strand op de Thaise archipel Ko Phi Phi een populaire vakantiebestemming. Het strand werd eerder al voor langere tijd gesloten om de natuur te beschermen, nu wordt het opnieuw tijdelijk gesloten tijdens het regenseizoen.