Het jaarlijkse vakantieonderzoek van reisbijstand Touring biedt een brede inkijk op onze vakantieplannen. Ook in 2021 mikt de Belg op meerdere vakanties per jaar. 65% wil op reis naar het buitenland, 45% wil in eigen land een vakantie doorbrengen. Maar wat opvalt is dat veel vakantiegangers nog even afwachten: meer dan 4 op de 10 reizigers laat zijn vakantieplannen afhangen van de vaccinaties.

Een vakantie in eigen land? In het Limburgse Dilsen-Stokkem, aan de poort van het Nationaal Park Hoge Kempen, kan je voortaan logeren in een luxueuze cottage op de voormalige mijnsite. De Antwerpse Kempen pakt dan weer uit met een gerenoveerde 18de eeuwse molenaarswoning.

Waan je deze zomer in het kleurrijke Sicilië of droom van een tropisch eiland in de Grote Oceaan met deze uitdagende cocktails gecreëerd door cocktail afficionado Matthias Soberon. Verfrissend of exotisch, ontdek je favoriet!

Zeven lidstaten zijn reeds begonnen met de afgifte van de covid-certificaten die reizen in de Europese Unie makkelijker moeten maken. Dat heeft de Europese Commissie meegedeeld naar aanleiding van de lancering van het systeem dat het mogelijk maakt om certificaten grensoverschrijdend te controleren.

Het échte hart van Luik omarmt bijna 1.500 jaar geschiedenis. Tijdens een ongewone wandeling ontdek je verrassende plekjes.

De kust en kunst, het blijkt een winnende combinatie. Tijdens de 7de editie van kunsttriënnale Beaufort onderzoeken Belgische en internationale kunstenaars hoe natuurkrachten de geschiedenis van de kust beïnvloed(d)en.

Het is dit jaar precies 81 jaar geleden dat de stranden van Duinkerke en De Panne het toneel vormden van de militaire operatie Dynamo. De Panne herdenkt nog tot 3 oktober deze historische evacuatie aan het begin van WOII met een tentoonstelling, themawandeling en concert. Oorspronkelijk was een herdenking gepland in 2020, op de 80ste verjaardag, maar om de welkbekende reden werd die uitgesteld.

Het is een traditie waar het park elk jaar naar uitkijkt: het ringen van de ooievaarsjongen. ZOO Planckendael ontving vorig jaar het grootste aantal ooievaars in zijn geschiedenis. Dit jaar deden de ooievaars er nóg een schepje bovenop en bouwden maar liefst 82 nesten.

De Open Wervendag gaat dit jaar als gevolg van de coronapandemie digitaal. Geïnteresseerden kunnen op zondag 30 mei, en ook nog gedurende de hele maand juni, vanuit hun luie zetel 124 werven bezoeken. Het gaat om 73 werven in Vlaanderen, 30 in Wallonië en 21 in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dat meldt initiatiefnemer Confederatie Bouw.

Uit het magazine

In de 18de eeuw was Spa een van de eerste gemeenten in ons land die een wandelnetwerk door de bossen uitstippelde. De wandelpaden waren bedoeld voor de Europese adel die in Spa kwam kuren.

Het voorstel waarmee de reissector naar de federale regering is gestapt om zogenaamde 'corridorreizen' te organiseren naar landen die wegens de coronapandemie als risicovolle of rode zone worden beschouwd, heeft een positief advies gekregen van de experten. "Het is nu aan de regering om hierover een ei te leggen."

Deze maand in Plus Magazine