Sommige mensen vinden de Kunstberg in Brussel maar een lelijk allegaartje. Maar weten ze wel hoe boeiend de geschiedenis van deze plek is?

Op wijnreis in Nederland? Het kan echt! In het oosten van het land, in de Achterhoek, vind je sfeervolle wijngaarden dicht bij elkaar, waar ze een goed glas wijn combineren met rust, ruimte en gemoedelijkheid.

De bacteriën die ons groenafval afbreken hebben zuurstof nodig om te kunnen functioneren. Vandaar het belang van enige ventilatie!

Op 4 februari slaan Stichting tegen Kanker en de bioscoopsector de handen in elkaar voor de solidariteitsactie "1 TICKET voor het leven". Deze actie nodigt iedereen uit om die dag naar de bioscoop te gaan om de strijd tegen kanker te ondersteunen. Voor elk verkocht ticket in de deelnemende bioscopen voor die dag, wordt 1 euro geschonken aan Stichting tegen Kanker.

Uit het magazine

Tijdens de Eerste Wereldoorlog is in het Westvlaamse Houthulst hard gevochten. En tijdens WOII was bijna elke inwoner actief in het verzet. In een nieuw museum kan je op zoek gaan naar vergeten helden, onderduikers en spionnen.

De naam Marbella mag dan al mondain klinken, de badstad heeft ook een mooi oud centrum met een typisch Andalusische flair. En meteen achter de kuststrook rijst de Sierra op, bezaaid met mooie witte bergdorpjes.

Uit recent onderzoek blijkt dat in België brood een van de meest verspilde voedselitems is. Philadelphia, gekend om zijn zuivelspreads, lanceert het project De Broodwinners om deze verspilling tegen te gaan door van iets ouder brood heerlijke croques te maken. Enkele recepten.

Voor 2023 wakkert de reislust aan en dat merkt autohuurspecialist Sunny Cars in het aantal autohuurreserveringen. Roadtriplanden Spanje, de VS, Zuid-Afrika en Canada worden op dit moment het meest geboekt voor 2023. Maar reizigers gaan dit jaar ook op zoek naar verrassende nieuwe bestemmingen voor de ultieme roadtrip. De strafste stijgers ten opzichte van 2019 zijn Noorwegen, Mexico, de Azoren (Portugal), en IJsland.

De kogel is door de kerk voor het Nederlands-Belgische spoorinitiatief European Sleeper. In mei volgend jaar zal zijn eerste nachttrein tussen Brussel, Amsterdam en Berlijn sporen. De primeur is voor een rit met vertrek in de Duitse hoofdstad, zo meldt European Sleeper. Drie keer per week zal de nachttrein heen en weer rijden.

Deze maand in Plus Magazine