De derde en laatste restauratiefase van het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck in de Gentse Sint-Baafskathedraal kan van start gaan met een subsidie van 1,5 miljoen euro van de Vlaamse regering en een verwachte einddatum in het voorjaar van 2026.

In Antwerpen is de aftrap gegeven van het elektrisch deelfietsensysteem dat de komende maanden wordt uitgerold in een gebied met maar liefst 32 steden en gemeenten in de regio's Antwerpen en Waasland. Tegen november zouden er zowat 1.650 deelfietsen beschikbaar moeten zijn, via de app van uitbater Donkey Republic.

Tenerife is niet alleen heerlijk als je wat zon en warmte mist in de winter, het eiland is ook het hele jaar prachtig groen. Je kunt de bossen en groene bergen in, maar heb je weleens gedacht aan de botanische tuinen? Dit zijn dé plekken om in alle rust, omringd door de mooiste palmen, orchideeën en drakenbloedbomen, te wandelen of een boek te lezen. 6 tips voor een dag in het tropische groen van Tenerife!

De reizende tentoonstelling ''Toetanchamon, zijn graftombe en zijn schatten'' houdt vanaf woensdag 20 juli halt in de expositiehallen van Tour & Taxis in Brussel. De tentoonstelling is met haar 1.000 uitzonderlijke stukken de meest complete retrospectieve die ooit over de jonge Egyptische koning is gemaakt.

Na twee jaar van gezondheidscrisis zal de nationale feestdag op 21 juli opnieuw gevierd worden met een groot feest. Dat hebben minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden en minister van Defensie Ludivine Dedonder aangekondigd op de voorstelling van de feestelijkheden.

Uit het magazine

Ardennenfanaat en niet vies van een stevige wandeling over bospaden en grintwegen? Probeer dan de Trans- ardennaise, het langeafstandswandelpad dat van La Roche-en-Ardenne tot Bouillon loopt en onder meer het woud van Saint-Hubert doorkruist. Dit pad bestaat al sinds 1985 en is de oudste bewegwijzerde trektocht door de Ardennen.

Op woensdagavond 13 juli is er opnieuw een supermaan, een volle maan die groter en helderder lijkt dan normaal. Door de gunstige weersomstandigheden is er een grote kans dat het verschijnsel duidelijk te zien zal zijn. Dat meldt het weerplatform Meteovista maandag.

Wanneer je met de auto op reis vertrekt, heb je veel meer zelf in handen. Geen dreigende stakingen of geannuleerde vluchten, je vertrekt wanneer je wil en bepaalt zelf je route, je kan extra bagage meenemen... Maar om stress te vermijden moet je wel weten hoe het zit met het mobiliteitsbeleid op je plek van bestemming en hoe je gemakkelijk een parkeerplaats vindt.

Niet te missen deze zomer: de Escape Room in the Dark van de Brailleliga! Met een knipoog naar het werk van de Brailleliga voor personen met een visuele handicap, word je in de schemering ondergedompeld tot je de raadsels oplost waardoor je weer naar buiten kunt in het daglicht.

Cinematek, het Koninklijk Belgisch Filmarchief, brengt op 21 juli, de nationale feestdag, een hommage aan de recent overleden zanger Arno (1949-2022). Het programmeert die dag twee langspeelfilms met daarin een rol voor Arno.

Zowat zes op de tien Belgen vertrekken het liefst 's nachts als ze een lange rit voor de boeg hebben. Dat blijkt uit resultaten van een enquête van verkeersveiligheidsinstituut Vias. Drie kwart van de bestuurders stopt onderweg om een dutje te doen, en een kwart zegt wel eens het gevoel te hebben gehad dat ze enkele seconden in slaap dommelden achter het stuur.

Deze maand in Plus Magazine