Tradities zijn er om in ere te houden. Eén van die tradities wil dat er op 6 januari driekoningentaart wordt gegeten. Toch verschilt deze taart van streek tot streek. Enkele recepten.

Oost-Europese wagens spreken misschien niet zo tot de verbeelding van de autoliefhebber. Maar daar brengt een bezoekje aan de eindejaarstentoonstelling 125 jaar Skoda in Autoworld in Brussel ongetwijfeld verandering in.

Nog tot 21 februari kan je in het Hospitality Center van het Sportpaleis kennis maken met de complexiteit van je eigen lichaam tijdens een bezoekje aan de tentoonstelling Real Bodies.

Van 13 tot en met 21 februari 2021 vindt de tiende editie van Krokuskriebels plaats. Meer dan honderd musea over heel Vlaanderen en Brussel gooien dan de deuren wagenwijd open voor families met jonge kinderen. Nieuw dit jaar zijn de activiteiten op maat van families met tieners tussen 10 en 14 jaar.

Het Vlaams Radiokoor brengt vanaf donderdag 24 december een gratis digitaal kerstconcert in de Belgische huiskamers. Verschillende liedjesteksten komen op voorhand online, zodat mensen thuis kunnen meezingen. Het koor wil met het concert alle Belgen een hart onder de riem steken in dit coronajaar, klinkt het dinsdag in een persbericht.

Het grote familiediner met kerst zal misschien niet haalbaar zijn dit jaar, maar een kerstvieruurtje in beperkte kring, dat moet zeker lukken.

We zullen deze Kerst waarschijnlijk thuis vieren, in beperkte familiekring. Maar dat betekent niet dat tradities daarbij niet in ere kunnen worden gehouden, zoals kalkoen op het feestmenu. Lidl zet vol in op traditie en brengt kalkoen 3 maal anders.

In het stadhuis van Sint-Gillis is een kunstwerk van de Antwerpse barokschilder Jacob Jordaens ontdekt. Het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK) deed deze ongelooflijke vaststelling tijdens een inventarisatie.

Zowel reisorganisatie TUI als luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines zien sinds twee weken een flinke stijging in het aantal boekingen voor volgende zomer. "Vaccin-optimisme", klinkt het. Vooral 65-plussers denken volgende zomer dankzij een prik met gerust gemoed te reizen, schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag.

Van zodra je het Diamantmuseum (DIVA) in Antwerpen binnenstapt, vergeet je het coronajaar 2020. In de nieuwste expo word je teruggevoerd naar de jaren '60 en '70. Meer bepaald naar een zeer glamoureus segment: het DIVA toont prachtige en voor dat tijdperk revolutionaire juwelen.

Rode uien zijn de perfecte culinaire allrounders. Gekonfijt of gevuld, als chutney of als groente bij gebraad: altijd verrassend lekker.

Een muzikaal event waarvoor je mag buitenkomen zonder de coronaregels te overtreden? Op zaterdag 28 november om 13.30 spelen meer dan 20 Vlaamse beiaardiers simultaan een nummer. Ze doen dat naar aanleiding van het Radio2-programma 1000 Klassiekers.

Zonnekloppen op het strand is niet voor nu. Maar in de winter heeft de kust andere troeven. Een frisseneuswandeling bijvoorbeeld, afgewisseld met een opwarmpauze. Wij trokken naar Koksijde.