"Tegenwoordig zijn er heel wat creatieve en ondernemende studenten die naast hun studies ook een bedrijfje opstarten", verduidelijkt minister van Financiën Johan Van Overtveldt, die samen met ministers Maggie De Block en Willy Borsus de pen vasthield. "De regering wil hen alle kansen geven om te proeven van het ondernemerschap en door te groeien."

Concreet zullen student-ondernemers genieten van een gunstiger tarief voor sociale bijdragen en eigen rechten opbouwen in de ziekte-en invaliditeitsuitkering. Bovendien zal de eerste schijf van 1.500 euro van hun inkomen niet meer in rekening worden gebracht als bron van inkomsten.

De twee koninklijke besluiten die ministerraad vrijdag heeft goedgekeurd bepalen enerzijds de details rond de aanvraag van het statuut en de verificatie van de voorwaarden. Anderzijds wordt voorzien dat de periodes waarin de student-ondernemer een verminderde bijdrage betaalt ook meetellen voor de wachttijden rond arbeidsongeschiktheid, invaliditeit en moederschap.

Bedoeling blijft op 1 januari 2017 van start te gaan, bevestigt men nog op het kabinet-Van Overtveldt. De KB's moeten wel nog langs de Raad van State en het statuut zelf moet nog door de Kamer worden goedgekeurd.

"Tegenwoordig zijn er heel wat creatieve en ondernemende studenten die naast hun studies ook een bedrijfje opstarten", verduidelijkt minister van Financiën Johan Van Overtveldt, die samen met ministers Maggie De Block en Willy Borsus de pen vasthield. "De regering wil hen alle kansen geven om te proeven van het ondernemerschap en door te groeien." Concreet zullen student-ondernemers genieten van een gunstiger tarief voor sociale bijdragen en eigen rechten opbouwen in de ziekte-en invaliditeitsuitkering. Bovendien zal de eerste schijf van 1.500 euro van hun inkomen niet meer in rekening worden gebracht als bron van inkomsten. De twee koninklijke besluiten die ministerraad vrijdag heeft goedgekeurd bepalen enerzijds de details rond de aanvraag van het statuut en de verificatie van de voorwaarden. Anderzijds wordt voorzien dat de periodes waarin de student-ondernemer een verminderde bijdrage betaalt ook meetellen voor de wachttijden rond arbeidsongeschiktheid, invaliditeit en moederschap. Bedoeling blijft op 1 januari 2017 van start te gaan, bevestigt men nog op het kabinet-Van Overtveldt. De KB's moeten wel nog langs de Raad van State en het statuut zelf moet nog door de Kamer worden goedgekeurd.