Voortaan is er nog één enkel, makkelijk te onthouden, telefoonnummer voor alle vragen over het pensioen: het nummer 1765, waarbij ''17'' staat voor gratis en ''65'' voor de wettelijke pensioenleeftijd.

Samenwerking tussen de drie pensioeninstellingen

Via het nummer 1765 kan de burger voortaan de drie voornaamste pensioeninstellingen contacteren: de Rijksdienst voor Pensioenen (RVP), het Rijksinstituut voor de sociale verzekeringen der zelfstandigen (RSVZ) en de Pensioendienst voor de overheidssector (PDOS).
Dit unieke nummer is het logische vervolg van de samenwerking tussen de drie pensioeninstellingen, naar het voorbeeld van de Pensioenpunten (gemeenschappelijke zitdagen van de drie pensioeninstellingen) die in 2010 in het leven werden geroepen. De stappen die de burger moet ondernemen om informatie over zijn pensioen te bekomen, worden daardoor sterk vereenvoudigd.

Werking van het nummer 1765

De burger moet eerst één van de drie landstalen kiezen, waarna hij zijn vraag kan stellen in functie van de pensioenregeling. Hij heeft ook de mogelijkheid om rechtstreeks in contact te komen met een specifieke dienst aan de hand van de viercijferige code die op de brieven staat die hij ontvangt. Als de burger niet weet welke optie hij moet kiezen, wordt hij verder geholpen door een medewerker die ervoor zal zorgen dat hij bij de juiste dienst terecht komt, of dat nu bij de RVP, het RSVZ of de PDOS is.

Praktische info

Het nummer 1765 is gratis voor oproepen vanuit België. De Pensioenlijn is ook bereikbaar vanuit het buitenland via het betalende nummer +32 78 15 1765 .
De Pensioenlijn is alle dagen van de week bereikbaar van 9u tot 12u en van 13u tot 17u.

Voortaan is er nog één enkel, makkelijk te onthouden, telefoonnummer voor alle vragen over het pensioen: het nummer 1765, waarbij ''17'' staat voor gratis en ''65'' voor de wettelijke pensioenleeftijd.Via het nummer 1765 kan de burger voortaan de drie voornaamste pensioeninstellingen contacteren: de Rijksdienst voor Pensioenen (RVP), het Rijksinstituut voor de sociale verzekeringen der zelfstandigen (RSVZ) en de Pensioendienst voor de overheidssector (PDOS).Dit unieke nummer is het logische vervolg van de samenwerking tussen de drie pensioeninstellingen, naar het voorbeeld van de Pensioenpunten (gemeenschappelijke zitdagen van de drie pensioeninstellingen) die in 2010 in het leven werden geroepen. De stappen die de burger moet ondernemen om informatie over zijn pensioen te bekomen, worden daardoor sterk vereenvoudigd.De burger moet eerst één van de drie landstalen kiezen, waarna hij zijn vraag kan stellen in functie van de pensioenregeling. Hij heeft ook de mogelijkheid om rechtstreeks in contact te komen met een specifieke dienst aan de hand van de viercijferige code die op de brieven staat die hij ontvangt. Als de burger niet weet welke optie hij moet kiezen, wordt hij verder geholpen door een medewerker die ervoor zal zorgen dat hij bij de juiste dienst terecht komt, of dat nu bij de RVP, het RSVZ of de PDOS is.Het nummer 1765 is gratis voor oproepen vanuit België. De Pensioenlijn is ook bereikbaar vanuit het buitenland via het betalende nummer +32 78 15 1765 .De Pensioenlijn is alle dagen van de week bereikbaar van 9u tot 12u en van 13u tot 17u.