Het gaat momenteel om de kantoren in Turnhout, Hasselt en Gent, aldus vakbondssecretaris Marc Nys. Het aantal kantoren kan nog oplopen, nu het nieuws van deze regionale actie zich verspreidt, klinkt het nog.
Het personeel is ontevreden omdat er door de besparingen bij de overheid geen nieuw personeel meer aangeworven wordt, ook al gaan velen op pensioen. "En de nieuwe pensioenregels zorgen net voor ontzettend veel meer werk", aldus Nys. Fatsoenlijk werk afleveren wordt hierdoor onmogelijk, klinkt het. De vakbond vraagt dat de overheid opnieuw aanwerft.
De socialistische bond ACOD twijfelt nog of hij meedoet aan de actie, en of hij hiervoor ook een actieaanzegging indient - wat het ACV niet doet. ACOD wil niet dat de werknemers gevaar lopen voor een sanctie als ze aan de slag zijn, klinkt het. Er volgt nog intern overleg.

Het gaat momenteel om de kantoren in Turnhout, Hasselt en Gent, aldus vakbondssecretaris Marc Nys. Het aantal kantoren kan nog oplopen, nu het nieuws van deze regionale actie zich verspreidt, klinkt het nog. Het personeel is ontevreden omdat er door de besparingen bij de overheid geen nieuw personeel meer aangeworven wordt, ook al gaan velen op pensioen. "En de nieuwe pensioenregels zorgen net voor ontzettend veel meer werk", aldus Nys. Fatsoenlijk werk afleveren wordt hierdoor onmogelijk, klinkt het. De vakbond vraagt dat de overheid opnieuw aanwerft. De socialistische bond ACOD twijfelt nog of hij meedoet aan de actie, en of hij hiervoor ook een actieaanzegging indient - wat het ACV niet doet. ACOD wil niet dat de werknemers gevaar lopen voor een sanctie als ze aan de slag zijn, klinkt het. Er volgt nog intern overleg.