Dinsdag werd in Schaarbeek de nieuwe wetgeving voor elektrische fietsen en speed pedelecs voorgesteld.

  • Vanaf 1 oktober moet al wie met een speed pedelec fietst verplicht een rijbewijs hebben en om een nummerplaat gaan bij de Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV), een helm dragen en een verzekering aangaan, zegt Denis Hendrichs van de federale overheidsdienst Mobiliteit.
  • Ook voor gemotoriseerde fietsen, die een vermogen hebben tot 1.000 watt en tot 25km/uur halen, is een verzekering verplicht indien de motor autonoom kan werken zonder trappen. De minimumleeftijd ligt voor deze elektrische fiets ook op 16 jaar.
  • Voor een elektrische fiets met hulpmotor met een vermogen tot 250 watt en een maximumsnelheid van 25 km/uur is er geen verplichting en geldt geen minimumleeftijd.

Aanpassingen in de wegcode

Speed pedelecs vallen in dit nieuwe wettelijke kader dus onder de categorie van bromfietsen en moeten zich dan ook aan deze verkeersregels houden. Al komen er aanpassingen in de wegcode. "Er komt een nieuw verkeersbord dat aan gebruikers van een speed pedelec toelaat om in tegengestelde richting in een eenrichtingsstraat te rijden", zegt Hendrichs. "Binnen een bebouwde kom zullen zij ook gebruik kunnen maken van het fietspad. Op banen met een snelheid hoger dan 50 km/uur moeten de gebruikers verplicht op het fietspad."

Wie reeds een speed pedelec heeft aangeschaft, krijgt tot 31 december van dit jaar om alle verplichtingen in orde te brengen. "Maar er wordt nog volop onderhandeld om de regularisatieperiode met een jaar te verlengen tot eind 2017", aldus minister van Mobiliteit Bellot.

Nog onduidelijkheid over verzekering

Het kabinet van Kris Peeters, minister van Economie, laat dinsdag weten dat de onderhandelingen over welke verzekering nu van toepassing is op elektrische fietsen en speed pedelecs nog volop loopt. "Daarvoor is een werkgroep opgericht samen met de bevoegde ministers, FOD Mobiliteit, FOD Economie, Assuralia, FSMA en experts verzekeringsrecht, die de komende maanden duidelijkheid moet verschaffen", klinkt het.

Dinsdag werd in Schaarbeek de nieuwe wetgeving voor elektrische fietsen en speed pedelecs voorgesteld. Speed pedelecs vallen in dit nieuwe wettelijke kader dus onder de categorie van bromfietsen en moeten zich dan ook aan deze verkeersregels houden. Al komen er aanpassingen in de wegcode. "Er komt een nieuw verkeersbord dat aan gebruikers van een speed pedelec toelaat om in tegengestelde richting in een eenrichtingsstraat te rijden", zegt Hendrichs. "Binnen een bebouwde kom zullen zij ook gebruik kunnen maken van het fietspad. Op banen met een snelheid hoger dan 50 km/uur moeten de gebruikers verplicht op het fietspad." Wie reeds een speed pedelec heeft aangeschaft, krijgt tot 31 december van dit jaar om alle verplichtingen in orde te brengen. "Maar er wordt nog volop onderhandeld om de regularisatieperiode met een jaar te verlengen tot eind 2017", aldus minister van Mobiliteit Bellot. Het kabinet van Kris Peeters, minister van Economie, laat dinsdag weten dat de onderhandelingen over welke verzekering nu van toepassing is op elektrische fietsen en speed pedelecs nog volop loopt. "Daarvoor is een werkgroep opgericht samen met de bevoegde ministers, FOD Mobiliteit, FOD Economie, Assuralia, FSMA en experts verzekeringsrecht, die de komende maanden duidelijkheid moet verschaffen", klinkt het.