Van Quickenborne bracht het onderwerp vorige week ter sprake tijdens de voorstelling van een pensioenenquête. Dergelijke pensioenhervorming zou echter niet meer voor deze legislatuur zijn en dus ten vroegste in 2014 aangevat worden.

Voor PS-voorzitter Thierry Giet kan van het voorstel van Van Quickenborne echter "geen sprake" zijn, vooral omdat de huidige regering "al grote inspanningen gevraagd heeft aan de toekomstige gepensioneerden".

"Een meerderheid van de Belgen is ongerust over wat hen te wachten staat als ze de pensioengerechtigde leeftijd bereikt zullen hebben", zegt hij. "Het is dus zeker niet het moment om hun ongerustheid nog te doen toenemen, maar wel om het vertrouwen te doen toenemen."

Voor de PS is de verhoging van de levensverwachting een kans voor de gepensioneerden om van hun pensioen te genieten zolang ze nog gezond zijn. "De werknemers hebben al genoeg gegeven. Het zijn nu de hoge inkomens en de grote bezitters die een bijdrage moeten leveren aan de sociale zekerheid."

Volgens Van Quickenborne steekt Giet echter "de kop in het zand". "Politici moeten opnieuw leren denken op lange termijn in plaats van altijd van verkiezing naar verkiezing te leven. Ook de jongere generatie, de dertigers en veertigers die vandaag werken, verdienen absolute pensioenzekerheid. En die zekerheid geven we als we onze pensioenen versterken door ook na 2014 de noodzakelijke hervormingen te blijven doorvoeren."

Van Quickenborne bracht het onderwerp vorige week ter sprake tijdens de voorstelling van een pensioenenquête. Dergelijke pensioenhervorming zou echter niet meer voor deze legislatuur zijn en dus ten vroegste in 2014 aangevat worden.Voor PS-voorzitter Thierry Giet kan van het voorstel van Van Quickenborne echter "geen sprake" zijn, vooral omdat de huidige regering "al grote inspanningen gevraagd heeft aan de toekomstige gepensioneerden"."Een meerderheid van de Belgen is ongerust over wat hen te wachten staat als ze de pensioengerechtigde leeftijd bereikt zullen hebben", zegt hij. "Het is dus zeker niet het moment om hun ongerustheid nog te doen toenemen, maar wel om het vertrouwen te doen toenemen."Voor de PS is de verhoging van de levensverwachting een kans voor de gepensioneerden om van hun pensioen te genieten zolang ze nog gezond zijn. "De werknemers hebben al genoeg gegeven. Het zijn nu de hoge inkomens en de grote bezitters die een bijdrage moeten leveren aan de sociale zekerheid."Volgens Van Quickenborne steekt Giet echter "de kop in het zand". "Politici moeten opnieuw leren denken op lange termijn in plaats van altijd van verkiezing naar verkiezing te leven. Ook de jongere generatie, de dertigers en veertigers die vandaag werken, verdienen absolute pensioenzekerheid. En die zekerheid geven we als we onze pensioenen versterken door ook na 2014 de noodzakelijke hervormingen te blijven doorvoeren."