Omdat de consument almaar meer belang hecht aan het EPC van zijn of haar woning, heeft het Vlaams
Energieagentschap (VEA) beslist om dat certificaat uit te breiden tot een document van twaalf pagina's (nu één pagina). Het EPC-kengetal wordt vervangen door de meer begrijpelijke term 'energiescore'.

Tot nu toe werd enkel de eindscore van een berekening op basis van alle bevindingen die de energiedeskundige deed, op het Energieprestatiecertificaat vermeld. In januari neemt het Vlaams Energieagentschap nieuwe software in gebruik en zal een certificaat afgeleverd worden van twaalf pagina's waarin alle ingevoerde data zijn opgenomen. Zo krijgt de eigenaar van een woning veel meer informatie en kan hij eventuele fouten ook aanpakken.

Het EPC is tien jaar geldig en kost 200 tot 350 euro. Wie verkoopt of verhuurt zonder EPC, riskeert een boete van 500 tot 5000 euro.

Omdat de consument almaar meer belang hecht aan het EPC van zijn of haar woning, heeft het Vlaams Energieagentschap (VEA) beslist om dat certificaat uit te breiden tot een document van twaalf pagina's (nu één pagina). Het EPC-kengetal wordt vervangen door de meer begrijpelijke term 'energiescore'.Tot nu toe werd enkel de eindscore van een berekening op basis van alle bevindingen die de energiedeskundige deed, op het Energieprestatiecertificaat vermeld. In januari neemt het Vlaams Energieagentschap nieuwe software in gebruik en zal een certificaat afgeleverd worden van twaalf pagina's waarin alle ingevoerde data zijn opgenomen. Zo krijgt de eigenaar van een woning veel meer informatie en kan hij eventuele fouten ook aanpakken.Het EPC is tien jaar geldig en kost 200 tot 350 euro. Wie verkoopt of verhuurt zonder EPC, riskeert een boete van 500 tot 5000 euro.