Professionele verkopers

Met meer dan 700.000 inschrijvingen in 2012 blijft de markt van de tweedehandswagens het goed doen in België. U vindt dan ook regelmatig een visitekaartje achter uw voorruit, met een aanbod om uw wagen aan een tussenpersoon te verkopen wanneer u beslist om hem van de hand te doen.

Let daar toch mee op, waarschuwt de Groepering van de Handelaars in tweedehandse Voertuigen (GVO) , aangesloten bij FEDERAUTO. Sommige van deze handelaars zijn inderdaad te vertrouwen, maar dat geldt niet voor alle aanbieders. Zo loopt de verkoper het risico om niet de volledige prijs te ontvangen die was overeengekomen.

De GVO wijst erop dat de echte handelaars in tweedehandswagens btw-plichtige ondernemingen zijn die een toegang tot het beroep hebben. Ze zijn verplicht een garantie van één jaar te geven op alle wagens die ze aan een particulier verkopen. Wilt u meer weten over deze garantie, dan kunt u terecht op www.zichtopuwautogarantie.be, Vragen en Antwoorden.

De GVO is trouwens de enige beroepsorganisatie die de bedrijven groepeert met als hoofdactiviteit de aankoop en verkoop van tweedehandse voertuigen (personenwagens, lichte en zware bedrijfsvoertuigen). De organisatie heeft een kwaliteitslabel dat de echte professionals van het beroep verenigt: de Erkende Verkopers van FEDERAUTO (www.erkendverkoper.be).

U kunt de GVO contacteren:

  • per post: FEDERAUTO/GVO- Jules Bordetlaan 164 - 1140 Brussel
  • per mail: gvo@federauto.be
  • per telefoon: 02 778 62 00

Beveiligd inschrijvingsbewijs

Tot voor kort was het mogelijk om een auto te verkopen waarvan men geen eigenaar is. De verkoper kon bijvoorbeeld iemand zijn die een autolening had lopen en dus (nog) niet zelf eigenaar was van zijn wagen.

Sinds 1 september is het inschrijvingsbewijs van uw wagen veranderd: het zal geleidelijk worden vervangen door een exemplaar met twee delen: één voor de gebruiker en één voor de eigenaar. Zo zullen er voortaan geen wagens meer verkocht kunnen worden waar men geen eigenaar van is. De verkoop van de wagen zal enkel kunnen plaatsvinden mits het dubbele exemplaar aanwezig is.

Meer info: www.federauto.be

Met meer dan 700.000 inschrijvingen in 2012 blijft de markt van de tweedehandswagens het goed doen in België. U vindt dan ook regelmatig een visitekaartje achter uw voorruit, met een aanbod om uw wagen aan een tussenpersoon te verkopen wanneer u beslist om hem van de hand te doen.Let daar toch mee op, waarschuwt de Groepering van de Handelaars in tweedehandse Voertuigen (GVO) , aangesloten bij FEDERAUTO. Sommige van deze handelaars zijn inderdaad te vertrouwen, maar dat geldt niet voor alle aanbieders. Zo loopt de verkoper het risico om niet de volledige prijs te ontvangen die was overeengekomen. De GVO wijst erop dat de echte handelaars in tweedehandswagens btw-plichtige ondernemingen zijn die een toegang tot het beroep hebben. Ze zijn verplicht een garantie van één jaar te geven op alle wagens die ze aan een particulier verkopen. Wilt u meer weten over deze garantie, dan kunt u terecht op www.zichtopuwautogarantie.be, Vragen en Antwoorden.De GVO is trouwens de enige beroepsorganisatie die de bedrijven groepeert met als hoofdactiviteit de aankoop en verkoop van tweedehandse voertuigen (personenwagens, lichte en zware bedrijfsvoertuigen). De organisatie heeft een kwaliteitslabel dat de echte professionals van het beroep verenigt: de Erkende Verkopers van FEDERAUTO (www.erkendverkoper.be).U kunt de GVO contacteren:Tot voor kort was het mogelijk om een auto te verkopen waarvan men geen eigenaar is. De verkoper kon bijvoorbeeld iemand zijn die een autolening had lopen en dus (nog) niet zelf eigenaar was van zijn wagen. Sinds 1 september is het inschrijvingsbewijs van uw wagen veranderd: het zal geleidelijk worden vervangen door een exemplaar met twee delen: één voor de gebruiker en één voor de eigenaar. Zo zullen er voortaan geen wagens meer verkocht kunnen worden waar men geen eigenaar van is. De verkoop van de wagen zal enkel kunnen plaatsvinden mits het dubbele exemplaar aanwezig is. Meer info: www.federauto.be