Eén van de maatregelen om werknemers langer aan het werk te houden, is het terugschroeven van het tijdskrediet voor 50-plussers. Wie 50 is (en aan de voorwaarden voldoet) zal nog wel een tijdskrediet kunnen nemen op zijn 50ste, maar de verhoogde uitkering zal maar toegekend worden aan wie 55 jaar is en 25 jaar als loontrekkende gewerkt heeft. Dit maakt toch een heel verschil. Bovendien zal er ook gesleuteld worden aan de gelijkstelling voor het pensioen.
U heeft er dus alle belang bij als uw tijdskrediet nog onder de oude regeling valt. Maar wanneer is dat zo?

Aangevraagd en begonnen voor 1 januari 2012

Is uw tijdskrediet beginnen lopen voor 1 januari 2012, dan is er geen twijfel mogelijk: u valt onder de oude regeling.

Aangevraagd voor 1 januari 2012, begonnen na 1 januari 2012

UPDATE 23/03/2012 Er werd een nieuwe overgansregel bepaald. Het is nog steeds belangrijk om na te gaan wanneer de RVA uw aanvraagformulier ontvangen heeft:

- is dat na 1 maart 2012: dan geldt de nieuwe regeling. Het heeft dan geen belang wanneer u uw werkgever op de hoogte hebt gebracht van uw aanvraag.
- is dat ten laatste op 1 maart 2012, dan wordt er wel rekening gehouden met de datum waarop u uw werkgever op de hoogte bracht dat u tijdskrediet wou nemen:

  • deed u dat voor 28 november 2011, dan valt u onder de oude regeling
  • deed u dat na 27 november 2011, dan valt u onder de nieuwe reglementering.

In elk geval moet het tijdskrediet uiterlijk maandag 2 april 2012 aanvangen, zo niet valt u toch onder de nieuwe regeling.

Eén van de maatregelen om werknemers langer aan het werk te houden, is het terugschroeven van het tijdskrediet voor 50-plussers. Wie 50 is (en aan de voorwaarden voldoet) zal nog wel een tijdskrediet kunnen nemen op zijn 50ste, maar de verhoogde uitkering zal maar toegekend worden aan wie 55 jaar is en 25 jaar als loontrekkende gewerkt heeft. Dit maakt toch een heel verschil. Bovendien zal er ook gesleuteld worden aan de gelijkstelling voor het pensioen. U heeft er dus alle belang bij als uw tijdskrediet nog onder de oude regeling valt. Maar wanneer is dat zo? Is uw tijdskrediet beginnen lopen voor 1 januari 2012, dan is er geen twijfel mogelijk: u valt onder de oude regeling.UPDATE 23/03/2012 Er werd een nieuwe overgansregel bepaald. Het is nog steeds belangrijk om na te gaan wanneer de RVA uw aanvraagformulier ontvangen heeft:- is dat na 1 maart 2012: dan geldt de nieuwe regeling. Het heeft dan geen belang wanneer u uw werkgever op de hoogte hebt gebracht van uw aanvraag. - is dat ten laatste op 1 maart 2012, dan wordt er wel rekening gehouden met de datum waarop u uw werkgever op de hoogte bracht dat u tijdskrediet wou nemen:In elk geval moet het tijdskrediet uiterlijk maandag 2 april 2012 aanvangen, zo niet valt u toch onder de nieuwe regeling.