In een eerste fase, die meteen ingaat, zullen er in de werkwinkels van de VDAB en de "maisons de l'emploi" van Forem computers komen waarop de werkzoekenden hun onlinedossier "Mijn Selor" kunnen beheren. Werkzoekenden die vragen hebben over een vacature bij de overheid, zullen die meteen ook aan de medewerkers van VDAB of Forem kunnen stellen. De consulenten van de arbeidsbemiddelaars hebben daarom inlichtingen gekregen over de manier van werken van Selor en over de meest gestelde vragen bij het selectiebureau.

Selor zal er daarnaast voor zorgen dat de jobs op selor.be ook op de VDAB en Forem-websites bij de jobaanbiedingen zullen verschijnen. Verder zal Selor ook deelnemen aan de jobbeurzen die de arbeidsbemiddelaars organiseren.

In een latere fase is het de bedoeling dat er ook gegevens worden uitgewisseld tussen de verschillende instanties. "Op die manier kunnen we dan vermijden dat mensen iedere keer dezelfde informatie moeten ingeven", zegt Selor-woordvoerster Stefanie Billiet. Ook wordt er werk gemaakt van een wederzijdse erkenning van de certificaten die worden afgeleverd, bijvoorbeeld na een gevolgde opleidingen of na een taaltest. Een precieze datum voor de invoering van die laatste maatregelen is er evenwel nog niet.

Selor wil binnenkort ook op dezelfde manier gaan samenwerken met de Brusselse arbeidsbemiddelaar Actiris.

In een eerste fase, die meteen ingaat, zullen er in de werkwinkels van de VDAB en de "maisons de l'emploi" van Forem computers komen waarop de werkzoekenden hun onlinedossier "Mijn Selor" kunnen beheren. Werkzoekenden die vragen hebben over een vacature bij de overheid, zullen die meteen ook aan de medewerkers van VDAB of Forem kunnen stellen. De consulenten van de arbeidsbemiddelaars hebben daarom inlichtingen gekregen over de manier van werken van Selor en over de meest gestelde vragen bij het selectiebureau. Selor zal er daarnaast voor zorgen dat de jobs op selor.be ook op de VDAB en Forem-websites bij de jobaanbiedingen zullen verschijnen. Verder zal Selor ook deelnemen aan de jobbeurzen die de arbeidsbemiddelaars organiseren. In een latere fase is het de bedoeling dat er ook gegevens worden uitgewisseld tussen de verschillende instanties. "Op die manier kunnen we dan vermijden dat mensen iedere keer dezelfde informatie moeten ingeven", zegt Selor-woordvoerster Stefanie Billiet. Ook wordt er werk gemaakt van een wederzijdse erkenning van de certificaten die worden afgeleverd, bijvoorbeeld na een gevolgde opleidingen of na een taaltest. Een precieze datum voor de invoering van die laatste maatregelen is er evenwel nog niet. Selor wil binnenkort ook op dezelfde manier gaan samenwerken met de Brusselse arbeidsbemiddelaar Actiris.