De regering en de sociale partners effenden vorige week het pad voor de aanpassing. Toen werd een nieuwe cao nummer 108 getekend en de aangepaste wet op uitzendarbeid gepubliceerd.

De vakbonden waren altijd op hun hoede voor deze wijziging. In de regel kunnen ondernemingen nu alleen een beroep doen op uitzendarbeid voor de vervanging van afwezige medewerkers. Vanaf september krijgen ze er een officieel motief bij dat omschreven wordt als 'instroom'. Er zijn wel voorwaarden om te vermijden dat ondernemingen opeenvolgende uitzendkrachten zouden inschakelen zonder dat dit tot een vaste tewerkstelling leidt. Per vacature mogen er bijvoorbeeld maar drie pogingen met instroomuitzendkrachten zijn.

De regering en de sociale partners effenden vorige week het pad voor de aanpassing. Toen werd een nieuwe cao nummer 108 getekend en de aangepaste wet op uitzendarbeid gepubliceerd. De vakbonden waren altijd op hun hoede voor deze wijziging. In de regel kunnen ondernemingen nu alleen een beroep doen op uitzendarbeid voor de vervanging van afwezige medewerkers. Vanaf september krijgen ze er een officieel motief bij dat omschreven wordt als 'instroom'. Er zijn wel voorwaarden om te vermijden dat ondernemingen opeenvolgende uitzendkrachten zouden inschakelen zonder dat dit tot een vaste tewerkstelling leidt. Per vacature mogen er bijvoorbeeld maar drie pogingen met instroomuitzendkrachten zijn.