Eind vorig jaar raakten de topministers het eens over het algemene principe, maar de concrete uitwerking blijft voor discussies zorgen. Open Vld en N-VA vrezen dat de kostprijs voor deze maatregel wordt doorgeschoven naar de komende generaties. Ze vragen bijsturingen indien nodig. Onder meer het Planbureau is gevraagd om simulaties te maken.

Mogelijk wordt de afkoopsom toch nog opgetrokken voor wie dicht tegen zijn pensioen staat of wordt het aantal af te kopen studiejaren per persoon beperkt. CD&V houdt zich voorlopig gedeisd.

Eind deze week buigt de regering zich opnieuw over het dossier, allicht om knopen door te hakken. Daarna moet het wetsontwerp nog naar de Raad van State en besproken worden in het parlement. Met het krokusverlof in het verschiet lukt dat nooit meer voor begin maart. De invoeringsdatum wordt allicht verlaat tot 1 april of zelfs 1 mei, klinkt het in regeringskringen.

Eind vorig jaar raakten de topministers het eens over het algemene principe, maar de concrete uitwerking blijft voor discussies zorgen. Open Vld en N-VA vrezen dat de kostprijs voor deze maatregel wordt doorgeschoven naar de komende generaties. Ze vragen bijsturingen indien nodig. Onder meer het Planbureau is gevraagd om simulaties te maken. Mogelijk wordt de afkoopsom toch nog opgetrokken voor wie dicht tegen zijn pensioen staat of wordt het aantal af te kopen studiejaren per persoon beperkt. CD&V houdt zich voorlopig gedeisd. Eind deze week buigt de regering zich opnieuw over het dossier, allicht om knopen door te hakken. Daarna moet het wetsontwerp nog naar de Raad van State en besproken worden in het parlement. Met het krokusverlof in het verschiet lukt dat nooit meer voor begin maart. De invoeringsdatum wordt allicht verlaat tot 1 april of zelfs 1 mei, klinkt het in regeringskringen.