De Vlaamse regering heeft vrijdag het ontwerp van decreet voor de erfenissprong goedgekeurd. Zoals eerder aangekondigd zal de regering de drempels wegwerken om een erfenis aan de kleinkinderen in plaats van aan de kinderen over te laten.

'Mensen worden steeds ouder en op het moment dat ze hun erfenis nalaten kunnen de kleinkinderen dat geld soms beter gebruiken dan de kinderen', zegt Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein. 'Tot nu toe was de regel echter dat de Vlaamse schatkist geen verlies mocht lijden door zo'n erfenissprong. Dat veranderen we. Binnenkort zullen kleinkinderen gewoon het correcte bedrag aan successierechten betalen.'

Het decreet wordt in november of december gestemd in het parlement en kan vermoedelijk op 1 januari van kracht worden.

Tommelein werkt ook nog voort aan een volledige hervorming van de successierechten, die samen met de federale hervorming van het erfrecht moet ingaan in september. De tarieven in de zijlijn worden verlaagd.

De Vlaamse regering heeft vrijdag het ontwerp van decreet voor de erfenissprong goedgekeurd. Zoals eerder aangekondigd zal de regering de drempels wegwerken om een erfenis aan de kleinkinderen in plaats van aan de kinderen over te laten.'Mensen worden steeds ouder en op het moment dat ze hun erfenis nalaten kunnen de kleinkinderen dat geld soms beter gebruiken dan de kinderen', zegt Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein. 'Tot nu toe was de regel echter dat de Vlaamse schatkist geen verlies mocht lijden door zo'n erfenissprong. Dat veranderen we. Binnenkort zullen kleinkinderen gewoon het correcte bedrag aan successierechten betalen.' Het decreet wordt in november of december gestemd in het parlement en kan vermoedelijk op 1 januari van kracht worden. Tommelein werkt ook nog voort aan een volledige hervorming van de successierechten, die samen met de federale hervorming van het erfrecht moet ingaan in september. De tarieven in de zijlijn worden verlaagd.