Groeicijfers bij enkele grote aanbieders doen De Morgen besluiten dat pensioensparen aan een opmars bezig is, vooral bij jongeren. De vaststelling komt overeen met de algemene spaartrend van de Belgen.

Concreet telde specialist Ergo in 2012 32.798 nieuwe contracten (+15%), terwijl de stortingen met 10 procent stegen tot 192,6 miljoen euro. Voor ING België ging het om 21.250 nieuwe pensioenspaarders (+10%). Belfius geeft geen cijfers over het aantal nieuwkomers, maar zag de stortingen met 4 procent aangroeien tot 225 miljoen. Voor AG Insurance gaat het om 5 procent extra stortingen.

Opvallend is dat veel jongeren tegenwoordig met pensioensparen beginnen. Bij Belfius werd in 2012 ruim de helft van de nieuwe contracten aangegaan door klanten jonger dan dertig. Al is het logisch dat nieuwe contracten vooral in die leeftijdsgroep zitten, aangezien veel dertigplussers al een contract hebben, klinkt het bij de bank. Bij ING en AG Insurance zijn de jongeren goed voor 30 procent.

Nog volgens de krant schat de financiële sector het aantal pensioenspaarders op 2,73 miljoen Belgen: 1,4 miljoen via een verzekering en 1,33 miljoen via een fonds. Alles samen goed voor zo'n 26 miljard euro.

Groeicijfers bij enkele grote aanbieders doen De Morgen besluiten dat pensioensparen aan een opmars bezig is, vooral bij jongeren. De vaststelling komt overeen met de algemene spaartrend van de Belgen. Concreet telde specialist Ergo in 2012 32.798 nieuwe contracten (+15%), terwijl de stortingen met 10 procent stegen tot 192,6 miljoen euro. Voor ING België ging het om 21.250 nieuwe pensioenspaarders (+10%). Belfius geeft geen cijfers over het aantal nieuwkomers, maar zag de stortingen met 4 procent aangroeien tot 225 miljoen. Voor AG Insurance gaat het om 5 procent extra stortingen. Opvallend is dat veel jongeren tegenwoordig met pensioensparen beginnen. Bij Belfius werd in 2012 ruim de helft van de nieuwe contracten aangegaan door klanten jonger dan dertig. Al is het logisch dat nieuwe contracten vooral in die leeftijdsgroep zitten, aangezien veel dertigplussers al een contract hebben, klinkt het bij de bank. Bij ING en AG Insurance zijn de jongeren goed voor 30 procent. Nog volgens de krant schat de financiële sector het aantal pensioenspaarders op 2,73 miljoen Belgen: 1,4 miljoen via een verzekering en 1,33 miljoen via een fonds. Alles samen goed voor zo'n 26 miljard euro.