Hij herhaalde dat er geen uitzonderingen meer zullen worden toegestaan op de pensioenhervorming in de openbare sector, waarover het kernkabinet het vrijdag eens raakte.

"We zullen geen extra uitzonderingen maken, voor de brandweer noch voor andere categorieën die daarom vragen", luidde het tijdens het programma "l'indiscret" op de Franstalige openbare omroep. "Want we moeten de filosofie respecteren dat we langer moeten werken opdat ons sociaal systeem in de toekomst houdbaar blijft. We kunnen geen uitzonderingen toestaan, zoniet dreigt een cascade van aanvragen", legde de liberale vicepremier uit.

Wel beloofde hij overleg met de brandweer zodat ze, na hun 56 jaar, zaken kunnen uitoefenen waardoor ze niet meer op ladders moeten klimmen, bijvoorbeeld administratieve taken of inspectiewerk. Dat zal ook gelden voor andere beroepen, aldus nog Van Quickenborne. Er zal een plan moeten komen zodat politiemensen, militairen of leerkrachten langer aan de slag kunnen blijven, luidde het. "We mogen die problematiek niet ontkennen. Het is aan de politiek om oplossingen te vinden", aldus nog de Open Vld'er.

Hij herhaalde dat er geen uitzonderingen meer zullen worden toegestaan op de pensioenhervorming in de openbare sector, waarover het kernkabinet het vrijdag eens raakte."We zullen geen extra uitzonderingen maken, voor de brandweer noch voor andere categorieën die daarom vragen", luidde het tijdens het programma "l'indiscret" op de Franstalige openbare omroep. "Want we moeten de filosofie respecteren dat we langer moeten werken opdat ons sociaal systeem in de toekomst houdbaar blijft. We kunnen geen uitzonderingen toestaan, zoniet dreigt een cascade van aanvragen", legde de liberale vicepremier uit.Wel beloofde hij overleg met de brandweer zodat ze, na hun 56 jaar, zaken kunnen uitoefenen waardoor ze niet meer op ladders moeten klimmen, bijvoorbeeld administratieve taken of inspectiewerk. Dat zal ook gelden voor andere beroepen, aldus nog Van Quickenborne. Er zal een plan moeten komen zodat politiemensen, militairen of leerkrachten langer aan de slag kunnen blijven, luidde het. "We mogen die problematiek niet ontkennen. Het is aan de politiek om oplossingen te vinden", aldus nog de Open Vld'er.