Deze app werd klaargestoomd door de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat (KFBN). Zo zorgen de notarissen voor een extra kanaal om het grote publiek van toegankelijke, objectieve en betrouwbare juridische informatie te voorzien.

Op papier en online

De notarissen maken er al langer een punt van om het grote publiek zo goed mogelijk te informeren. Niet alleen op papier, maar ook op het internet. De website www.notaris.be en het mobiele broertje m.notaris.be zijn de speerpunten van die communicatie, met meer dan 5,5 miljoen bezoekers per jaar. U vindt er o.a. uitgebreide informatie over huwen en samenwonen, scheiden, erven en schenken, het kopen of verkopen van een woning of het opstarten van een bedrijf. Uiteraard zijn de notarissen ook actief op de sociale media, met een Twitter-account (@notariskfbn) en eigen Facebook-pagina (http://www.facebook.com/pages/De-notaris/111296792232990).

De nieuwe iPad-applicatie vormt een ideale aanvulling op al deze communicatiekanalen.

Drie delen

Notanews bestaat uit drie grote delen. Het eerste biedt de burger directe toegang tot alle notariële actualiteit over vastgoed, familierecht en vennootschappen. Het tweede deel is NotarisTV met daarin verschillende video's: getuigenissen van cliënten, maar ook interviews met notarissen en woordvoerders van het beroep.

Het derde luik omvat de publicaties van het notariaat. U vindt hier de Notarisbarometer terug, maar ook het jaarverslag en Europese notariële informatie. Hier worden ook alle brochures gegroepeerd die het notariaat maakte samen met de Koning Boudewijnstichting:o.a. 'Wat te doen wanneer uw partner overlijdt?' en 'Wat te doen bij een scheiding?'

Weetjes

- Jaarlijks gaan er zo'n 2,5 miljoen mensen langs bij hun notaris voor advies en het verlijden van akten. '

- In 2011 hebben de notarissen 924.963 akten verleden en inden zij, voor rekening van de Staat, meer dan 3,76 miljard euro aan registratierechten.

- Op dit ogenblik telt België 1.463 notarissen, actief in 1.178 notariskantoren, waaronder 256 associaties die samen 555 notarissen groeperen.

Notanews is op de iPad eenvoudig te downloaden via de App Store(zoeken op 'Notanews'). De applicatie is volledig gratis.

Bron: Persbericht Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat

Deze app werd klaargestoomd door de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat (KFBN). Zo zorgen de notarissen voor een extra kanaal om het grote publiek van toegankelijke, objectieve en betrouwbare juridische informatie te voorzien.De notarissen maken er al langer een punt van om het grote publiek zo goed mogelijk te informeren. Niet alleen op papier, maar ook op het internet. De website www.notaris.be en het mobiele broertje m.notaris.be zijn de speerpunten van die communicatie, met meer dan 5,5 miljoen bezoekers per jaar. U vindt er o.a. uitgebreide informatie over huwen en samenwonen, scheiden, erven en schenken, het kopen of verkopen van een woning of het opstarten van een bedrijf. Uiteraard zijn de notarissen ook actief op de sociale media, met een Twitter-account (@notariskfbn) en eigen Facebook-pagina (http://www.facebook.com/pages/De-notaris/111296792232990). De nieuwe iPad-applicatie vormt een ideale aanvulling op al deze communicatiekanalen.Notanews bestaat uit drie grote delen. Het eerste biedt de burger directe toegang tot alle notariële actualiteit over vastgoed, familierecht en vennootschappen. Het tweede deel is NotarisTV met daarin verschillende video's: getuigenissen van cliënten, maar ook interviews met notarissen en woordvoerders van het beroep.Het derde luik omvat de publicaties van het notariaat. U vindt hier de Notarisbarometer terug, maar ook het jaarverslag en Europese notariële informatie. Hier worden ook alle brochures gegroepeerd die het notariaat maakte samen met de Koning Boudewijnstichting:o.a. 'Wat te doen wanneer uw partner overlijdt?' en 'Wat te doen bij een scheiding?' - Jaarlijks gaan er zo'n 2,5 miljoen mensen langs bij hun notaris voor advies en het verlijden van akten. '- In 2011 hebben de notarissen 924.963 akten verleden en inden zij, voor rekening van de Staat, meer dan 3,76 miljard euro aan registratierechten.- Op dit ogenblik telt België 1.463 notarissen, actief in 1.178 notariskantoren, waaronder 256 associaties die samen 555 notarissen groeperen.Notanews is op de iPad eenvoudig te downloaden via de App Store(zoeken op 'Notanews'). De applicatie is volledig gratis.Bron: Persbericht Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat