Internationaal is deze verzekering erg populair - zeker voor bedrijven - maar in België heeft voorlopig alleen Axa zo'n formule voor particulieren. Het gaat om een extra optie binnen de privéongevallenverzekering. In ruil voor 8 à 12 euro per maand kan je in geval van schade rekenen op een financiële tegemoetkoming én op een operatie om de imagoschade ook echt te doen stoppen.
"De beledigingen of andere schadelijke boodschappen echt wegkrijgen van het internet lukt niet. Maar we werken wel samen met bedrijven die ervoor zorgen dat die gegevens bij zoekopdrachten automatisch achterin belanden, zodat niemand ze nog leest", aldus Korneel Warlop van Axa. De jongste maanden zouden enkele honderden mensen voor deze verzekering hebben gekozen. Of er ook al bedragen zijn uitbetaald, kon Warlop dinsdag niet zeggen.

Internationaal is deze verzekering erg populair - zeker voor bedrijven - maar in België heeft voorlopig alleen Axa zo'n formule voor particulieren. Het gaat om een extra optie binnen de privéongevallenverzekering. In ruil voor 8 à 12 euro per maand kan je in geval van schade rekenen op een financiële tegemoetkoming én op een operatie om de imagoschade ook echt te doen stoppen. "De beledigingen of andere schadelijke boodschappen echt wegkrijgen van het internet lukt niet. Maar we werken wel samen met bedrijven die ervoor zorgen dat die gegevens bij zoekopdrachten automatisch achterin belanden, zodat niemand ze nog leest", aldus Korneel Warlop van Axa. De jongste maanden zouden enkele honderden mensen voor deze verzekering hebben gekozen. Of er ook al bedragen zijn uitbetaald, kon Warlop dinsdag niet zeggen.