Bij jongeren daarentegen vallen nog steeds ontslagen. Dat blijkt uit de kmo-jobindex van socialedienstenbedrijf SD Worx. Bovendien doet Wallonië (+1,8 pct) het ook opvallend beter dan Vlaanderen (+0,8 pct).

De jobindex van SD Worx meet de evolutie van de structurele tewerkstelling bij bedrijven met maximaal 100 werknemers. Tijdelijke jobs worden niet in de cijfers opgenomen.

Opvallend is dat de sterkste stijging van kmo-jobs gemeten werd bij 55-plussers. Volgens Paul Hegge van Voka heeft dat te maken met de onmiddellijke inzetbaarheid, de ervaring en het kleinere personeelsverloop van oudere werknemers.

Wat ook in het oog springt, is het verschil aan jobtoename tussen de gewesten. Zo kon Wallonië het voorbij jaar (laatste vier kwartalen) een toename noteren van 3,2 procent, terwijl Vlaanderen daar met 0,3 procent ver onder blijft. In Brussel ging het aantal kmo-jobs zelfs met 1,2 procent achteruit. Gaat men terug tot voor de crisis (januari 2008), dan zijn de verschillen tussen Vlaanderen (+2 pct), Wallonië (+3,8 pct) en Brussel (-0,1 pct) minder uitgesproken.

Binnen Vlaanderen ging enkel Oost-Vlaanderen (-1,1 pct) het voorbije kwartaal achteruit. In West-Vlaanderen (+0,7 pct), Vlaams-Brabant (+0,7 pct), Limburg (+0,6 pct) en Antwerpen (+0,1 pct) kwamen er wel kmo-jobs bij.

Bij jongeren daarentegen vallen nog steeds ontslagen. Dat blijkt uit de kmo-jobindex van socialedienstenbedrijf SD Worx. Bovendien doet Wallonië (+1,8 pct) het ook opvallend beter dan Vlaanderen (+0,8 pct).De jobindex van SD Worx meet de evolutie van de structurele tewerkstelling bij bedrijven met maximaal 100 werknemers. Tijdelijke jobs worden niet in de cijfers opgenomen.Opvallend is dat de sterkste stijging van kmo-jobs gemeten werd bij 55-plussers. Volgens Paul Hegge van Voka heeft dat te maken met de onmiddellijke inzetbaarheid, de ervaring en het kleinere personeelsverloop van oudere werknemers.Wat ook in het oog springt, is het verschil aan jobtoename tussen de gewesten. Zo kon Wallonië het voorbij jaar (laatste vier kwartalen) een toename noteren van 3,2 procent, terwijl Vlaanderen daar met 0,3 procent ver onder blijft. In Brussel ging het aantal kmo-jobs zelfs met 1,2 procent achteruit. Gaat men terug tot voor de crisis (januari 2008), dan zijn de verschillen tussen Vlaanderen (+2 pct), Wallonië (+3,8 pct) en Brussel (-0,1 pct) minder uitgesproken.Binnen Vlaanderen ging enkel Oost-Vlaanderen (-1,1 pct) het voorbije kwartaal achteruit. In West-Vlaanderen (+0,7 pct), Vlaams-Brabant (+0,7 pct), Limburg (+0,6 pct) en Antwerpen (+0,1 pct) kwamen er wel kmo-jobs bij.