Ongeveer 90% van de jongeren beslist om samen te wonen. Sommigen kiezen voor het statuut van 'wettelijke samenwonenden' door een verklaring af te leggen op de burgerlijke stand van de gemeente. Dit statuut geeft hen bepaalde rechten en plichten en vooral een bescherming bij overlijden.

Feitelijke samenwoners kunnen wel eens heel hard schrikken als het fout loopt. Zo kan de ene partner meebetalen voor de renovatie van het huis van de ander en daar bij een scheiding totaal niets voor terugkrijgen!

Brochure

Het komt er vooral op aan (op voorhand) na te denken over bepaalde keuzes. Daar willen de Koning Boudewijnstichting (KBS) en de Federatie van notarissen bij helpen. Zij stelden een toegankelijke gids over dit thema samen.

De gids "Trouwen of samenwonen: waar op letten als je de grote sprong waagt? " kunt u momenteel al downloaden van de website van de KBS: www.kbs-frb.be.

Ongeveer 90% van de jongeren beslist om samen te wonen. Sommigen kiezen voor het statuut van 'wettelijke samenwonenden' door een verklaring af te leggen op de burgerlijke stand van de gemeente. Dit statuut geeft hen bepaalde rechten en plichten en vooral een bescherming bij overlijden.Feitelijke samenwoners kunnen wel eens heel hard schrikken als het fout loopt. Zo kan de ene partner meebetalen voor de renovatie van het huis van de ander en daar bij een scheiding totaal niets voor terugkrijgen!Het komt er vooral op aan (op voorhand) na te denken over bepaalde keuzes. Daar willen de Koning Boudewijnstichting (KBS) en de Federatie van notarissen bij helpen. Zij stelden een toegankelijke gids over dit thema samen.De gids "Trouwen of samenwonen: waar op letten als je de grote sprong waagt? " kunt u momenteel al downloaden van de website van de KBS: www.kbs-frb.be.