Als uw (klein)kind van vijf met vuur speelt en brand veroorzaakt, is dat dan gedekt door de brandverzekering? En als u huurt, mag uw huisbaas u dan verplichten om een brandverzekering te nemen? Hoewel 90 à 95% van de Belgische gezinnen een brandverzekering heeft, kennen velen het antwoord op deze vragen niet. Het is hen ook niet altijd duidelijk wat ze precies van hun verzekeraar kunnen verwachten en waarop ze moeten letten wanneer ze een verzekering aangaan. Die keuze is nochtans erg belangrijk!

De woning en inboedel maken een belangrijk deel uit van het vermogen van een gezin. Ook de aansprakelijkheid voor een overslaande brand is van belang. Zowel huurder als (toekomstige) eigenaar vinden in deze brochure alle nodige informatie om wegwijs te geraken in de brandverzekering.

De brochure bevat onder andere informatie over de dekkingen, de vergoedingen, wat de premie kan beïnvloeden en wat de verzekerde te doen staat als er schade is.

"Een brandverzekering is veel meer dan alleen een verzekering tegen schade door brand. Ze dekt onder andere ook stormschade, waterschade, natuurrampen en aanrijdingen door voertuigen", legt de brochure uit. Met een brandverzekering kunnen gezinnen zich ook verzekeren tegen diefstal. Onder de verzekering valt bovendien niet enkel eigen schade, maar ook schade aan anderen.

De brochure "De brandverzekering dekt meer dan alleen brand" is gratis te downloaden op de websites van Assuralia en OIVO (www.assuralia.be en www.oivo.be). Eerder verschenen in dezelfde reeks al brochures over de autoverzekering, de reisverzekering, de rechtsbijstandsverzekering en pensioensparen.

Als uw (klein)kind van vijf met vuur speelt en brand veroorzaakt, is dat dan gedekt door de brandverzekering? En als u huurt, mag uw huisbaas u dan verplichten om een brandverzekering te nemen? Hoewel 90 à 95% van de Belgische gezinnen een brandverzekering heeft, kennen velen het antwoord op deze vragen niet. Het is hen ook niet altijd duidelijk wat ze precies van hun verzekeraar kunnen verwachten en waarop ze moeten letten wanneer ze een verzekering aangaan. Die keuze is nochtans erg belangrijk!De woning en inboedel maken een belangrijk deel uit van het vermogen van een gezin. Ook de aansprakelijkheid voor een overslaande brand is van belang. Zowel huurder als (toekomstige) eigenaar vinden in deze brochure alle nodige informatie om wegwijs te geraken in de brandverzekering. De brochure bevat onder andere informatie over de dekkingen, de vergoedingen, wat de premie kan beïnvloeden en wat de verzekerde te doen staat als er schade is."Een brandverzekering is veel meer dan alleen een verzekering tegen schade door brand. Ze dekt onder andere ook stormschade, waterschade, natuurrampen en aanrijdingen door voertuigen", legt de brochure uit. Met een brandverzekering kunnen gezinnen zich ook verzekeren tegen diefstal. Onder de verzekering valt bovendien niet enkel eigen schade, maar ook schade aan anderen.De brochure "De brandverzekering dekt meer dan alleen brand" is gratis te downloaden op de websites van Assuralia en OIVO (www.assuralia.be en www.oivo.be). Eerder verschenen in dezelfde reeks al brochures over de autoverzekering, de reisverzekering, de rechtsbijstandsverzekering en pensioensparen.