68% van bedienden kijkt uit naar nieuwe job

Door het grotere aanbod op de arbeidsmarkt gaan werknemers dan ook meer uitkijken naar een nieuwe opportuniteit. Zo zegt 68% van de bedienden dat het waarschijnlijk is dat ze in de komende 12 maanden op zoek zullen gaan naar een nieuwe job.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat zeven op de tien financieel verantwoordelijken zeggen bezorgd te zijn dat hun topmedewerkers binnen de finance- en accountingafdeling het komende jaar het bedrijf zullen verlaten voor een andere uitdaging.

Loon is belangrijkste factor om van job te veranderen

Meer dan de helft (51%) van de Belgische bedienden geeft aan dat ze voor een hoger loon bereid zijn om het bedrijf te verlaten. Volgens 18% is een betere balans tussen werk- en privéleven dan weer de meest bepalende factor in de beslissing om van job te veranderen, gevolgd door carrièreontwikkeling (9%), betere bedrijfscultuur (8%), geografische locatie (8%) en de relatie met de baas en/of andere collega's (6%).


Door het grotere aanbod op de arbeidsmarkt gaan werknemers dan ook meer uitkijken naar een nieuwe opportuniteit. Zo zegt 68% van de bedienden dat het waarschijnlijk is dat ze in de komende 12 maanden op zoek zullen gaan naar een nieuwe job. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zeven op de tien financieel verantwoordelijken zeggen bezorgd te zijn dat hun topmedewerkers binnen de finance- en accountingafdeling het komende jaar het bedrijf zullen verlaten voor een andere uitdaging.Meer dan de helft (51%) van de Belgische bedienden geeft aan dat ze voor een hoger loon bereid zijn om het bedrijf te verlaten. Volgens 18% is een betere balans tussen werk- en privéleven dan weer de meest bepalende factor in de beslissing om van job te veranderen, gevolgd door carrièreontwikkeling (9%), betere bedrijfscultuur (8%), geografische locatie (8%) en de relatie met de baas en/of andere collega's (6%).