Op die manier wil Geens de gevolgen van de besparingen en de pensioengolf in de sector op korte termijn opvangen. De komende vijf jaar moet liefst 32 procent van de 2.500 magistraten met pensioen. Door de besparingen kunnen ongeveer vijf op de zes magistraten niet worden vervangen.

Opvallend: een aantal magistraten is zelf vragende partij om nog wat langer te werken dan 67 jaar. Onvermoeibare magistraten konden in het verleden al langer doorwerken, maar dan enkel en alleen voor "vervangingsdiensten" tijdens hun pensioen.

Nu zouden ze, mits toestemming van de korpschef, kunnen doorwerken aan een volle wedde. Een bijkomend voordeel voor de magistraten is dat ze op die manier voort een volwaardig pensioen kunnen opbouwen.

Op die manier wil Geens de gevolgen van de besparingen en de pensioengolf in de sector op korte termijn opvangen. De komende vijf jaar moet liefst 32 procent van de 2.500 magistraten met pensioen. Door de besparingen kunnen ongeveer vijf op de zes magistraten niet worden vervangen. Opvallend: een aantal magistraten is zelf vragende partij om nog wat langer te werken dan 67 jaar. Onvermoeibare magistraten konden in het verleden al langer doorwerken, maar dan enkel en alleen voor "vervangingsdiensten" tijdens hun pensioen. Nu zouden ze, mits toestemming van de korpschef, kunnen doorwerken aan een volle wedde. Een bijkomend voordeel voor de magistraten is dat ze op die manier voort een volwaardig pensioen kunnen opbouwen.