De wet die de geldigheidsduur van de maaltijdcheques verlengt, is gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. De bedoeling van deze verlenging is dat werknemers minder geld zouden verliezen door het niet gebruiken van hun cheques. Sinds 11 augustus zijn maaltijdcheques één jaar geldig. De vroegere geldigheidsduur was drie maanden. Maaltijdcheques uitgegeven voor 11 augustus zijn wel nog steeds slechts drie maanden geldig. Kijk dus goed naar de geldigheidsduur die op de cheque vermeld staat! U kunt vervallen cheques immers niet ruilen voor cheques met een latere vervaldatum.

Voor papieren en elektronische cheques

De geldigheidsduur van één jaar is zowel op papieren als elektronische cheques van toepassing. Wie gebruik maakt van elektronische cheques krijgt 10 dagen voor de vervaldatum een bericht dat de cheque bijna aan zijn einddatum toe is en bovendien worden de oudste cheques het eerst gebruikt. Een goede hulp voor de vergeetachtige gebruiker...

Ruilbeurs

Maaltijdcheques en zeker ecocheques dreigen al eens ongebruikt in een schuif achter te blijven. Om dit te vermijden kunt u ze te koop aanbieden op een 'ruilbeurs'. Via www.chequechange.be kunt u uw cheques aan de man brengen, weliswaar met een korting. Deze site wordt ook gebruikt voor Bongo-en andere bonnen.

Voor u dit doet kunt u uiteraard eerst nakijken of u ze toch niet zelf kunt gebruiken, wat eigenlijk de bedoeling is... Zo vindt u een lijst van de producten die u met ecocheques kunt aankopen op www.mijnecocheques.be of www.sodexo.be, www.edenred.be.

De wet die de geldigheidsduur van de maaltijdcheques verlengt, is gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. De bedoeling van deze verlenging is dat werknemers minder geld zouden verliezen door het niet gebruiken van hun cheques. Sinds 11 augustus zijn maaltijdcheques één jaar geldig. De vroegere geldigheidsduur was drie maanden. Maaltijdcheques uitgegeven voor 11 augustus zijn wel nog steeds slechts drie maanden geldig. Kijk dus goed naar de geldigheidsduur die op de cheque vermeld staat! U kunt vervallen cheques immers niet ruilen voor cheques met een latere vervaldatum.De geldigheidsduur van één jaar is zowel op papieren als elektronische cheques van toepassing. Wie gebruik maakt van elektronische cheques krijgt 10 dagen voor de vervaldatum een bericht dat de cheque bijna aan zijn einddatum toe is en bovendien worden de oudste cheques het eerst gebruikt. Een goede hulp voor de vergeetachtige gebruiker...Maaltijdcheques en zeker ecocheques dreigen al eens ongebruikt in een schuif achter te blijven. Om dit te vermijden kunt u ze te koop aanbieden op een 'ruilbeurs'. Via www.chequechange.be kunt u uw cheques aan de man brengen, weliswaar met een korting. Deze site wordt ook gebruikt voor Bongo-en andere bonnen.Voor u dit doet kunt u uiteraard eerst nakijken of u ze toch niet zelf kunt gebruiken, wat eigenlijk de bedoeling is... Zo vindt u een lijst van de producten die u met ecocheques kunt aankopen op www.mijnecocheques.be of www.sodexo.be, www.edenred.be.