Uit onderzoek uitgevoerd door Indiville bij 1.034 Belgen blijkt dat acht op de tien Belgen hun inkomen niet kennen bij ziekte of een ongeval. Slechts één op de vijf Belgen weet wat zijn financiële situatie thuis is, hoewel bijna zes op de tien aangeven wel minstens één keer per week betrokken te zijn bij de financiën binnen het huishouden.

Nog volgens het onderzoek is de Belg echt bezig met zijn financiële situatie, maar is er een gebrek aan kennis op veel vlakken. Daardoor ontbreekt het totaalbeeld. Dat blijkt ook uit het feit dat drie op de vier Belgen nog nooit een financiële planning opgemaakt hebben. De helft van de niet-gepensioneerde Belgen jonger dan 50 jaar weet totaal niet hoe hun pensioeninkomen er zal uitzien. Bij vijftigplussers weet slechts een kwart niet wat zijn pensioeninkomen zal worden.

Het platform berekent dus een inkomen bij langdurige ziekte, een ongeval, een toekomstige pensionering of een overlijden. De initiatiefnemers maken zich sterk dat het platform geen commerciële producten aanbiedt.

Uit onderzoek uitgevoerd door Indiville bij 1.034 Belgen blijkt dat acht op de tien Belgen hun inkomen niet kennen bij ziekte of een ongeval. Slechts één op de vijf Belgen weet wat zijn financiële situatie thuis is, hoewel bijna zes op de tien aangeven wel minstens één keer per week betrokken te zijn bij de financiën binnen het huishouden.Nog volgens het onderzoek is de Belg echt bezig met zijn financiële situatie, maar is er een gebrek aan kennis op veel vlakken. Daardoor ontbreekt het totaalbeeld. Dat blijkt ook uit het feit dat drie op de vier Belgen nog nooit een financiële planning opgemaakt hebben. De helft van de niet-gepensioneerde Belgen jonger dan 50 jaar weet totaal niet hoe hun pensioeninkomen er zal uitzien. Bij vijftigplussers weet slechts een kwart niet wat zijn pensioeninkomen zal worden.Het platform berekent dus een inkomen bij langdurige ziekte, een ongeval, een toekomstige pensionering of een overlijden. De initiatiefnemers maken zich sterk dat het platform geen commerciële producten aanbiedt.