Banca MontePaschi Belgio werkte voor de ontwikkeling van deze kaart - die naar verluidt een wereldprimeur is - samen met MasterCard. Op de voorkant is het logo van Maestro te zien, achteraan het logo van MasterCard.

De betaalkaart beschikt ook over PayPass-technologie, waarmee contactloze betalingen mogelijk zijn.

Tot slot is er op de kaart een beeldschermpje geïntegreerd dat codes produceert. Op die manier kan men online betalingen doen zonder kaartlezer.

Alle huidige klanten van MontePaschi Belgio, een 30.000-tal, zullen de nieuwe kaart ontvangen. Vanaf 5 november komt ze op de markt.

Banca MontePaschi Belgio werkte voor de ontwikkeling van deze kaart - die naar verluidt een wereldprimeur is - samen met MasterCard. Op de voorkant is het logo van Maestro te zien, achteraan het logo van MasterCard.De betaalkaart beschikt ook over PayPass-technologie, waarmee contactloze betalingen mogelijk zijn. Tot slot is er op de kaart een beeldschermpje geïntegreerd dat codes produceert. Op die manier kan men online betalingen doen zonder kaartlezer. Alle huidige klanten van MontePaschi Belgio, een 30.000-tal, zullen de nieuwe kaart ontvangen. Vanaf 5 november komt ze op de markt.