Zelfstandigen die ziek worden, kunnen vandaag pas rekenen op een ziekte-uitkering indien ze veertien dagen buiten strijd zijn. Tot voor kort was dat zelfs pas na een maand. Die zogenaamde carensperiode brengt met zich mee dat zelfstandigen al te vaak gewoon blijven doorwerken, terwijl ze beter thuis zouden 'uitzieken'.

Binnen de Kamer werd een compromis bereikt om die periode voor een groot stuk af te schaffen. Het komt er op neer dat zelfstandigen in de toekomst vanaf de eerste ziektedag een beroep kunnen doen op een ziekte-uitkering, op voorwaarde dat ze zeven dagen ziek zijn geweest. De periode begint te lopen vanaf de vaststelling door een geneesheer via het ziektebriefje.

Het voorstel moet nog groen licht krijgen van de plenaire Kamer.

Zelfstandigen die ziek worden, kunnen vandaag pas rekenen op een ziekte-uitkering indien ze veertien dagen buiten strijd zijn. Tot voor kort was dat zelfs pas na een maand. Die zogenaamde carensperiode brengt met zich mee dat zelfstandigen al te vaak gewoon blijven doorwerken, terwijl ze beter thuis zouden 'uitzieken'.Binnen de Kamer werd een compromis bereikt om die periode voor een groot stuk af te schaffen. Het komt er op neer dat zelfstandigen in de toekomst vanaf de eerste ziektedag een beroep kunnen doen op een ziekte-uitkering, op voorwaarde dat ze zeven dagen ziek zijn geweest. De periode begint te lopen vanaf de vaststelling door een geneesheer via het ziektebriefje.Het voorstel moet nog groen licht krijgen van de plenaire Kamer.