Ben jij Bobis nog altijd een veel gehoorde/gestelde vraag voor wie samen naar een feestje rijdt waar er een glas (of meer) wordt gedronken. Intussen is 'bobben' ook een werkwoord geworden, dat we terugvinden in de campagnes van het BIVV (Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid) - zie hieronder.

Deze campagnes associëren we vooral met de eindejaarsperiode, maar eigenlijk lopen ze het hele jaar door. En het is natuurlijk altijd belangrijk om veilig thuis te raken. Toch moet degene die 'bobt' ook goed opletten, of hij zou wel eens een ander soort kater kunnen overhouden, namelijk een financiële!

Met andermans wagen rijden

Als de 'bobber' met andermans wagen rijdt en hij veroorzaakt een ongeval, dan moet hij opdraaien voor zijn eigen schade én die van het voertuig. De BA-polis dekt de materiële schade van de tegenpartij en ook de lichamelijke schade van zwakke weggebruikers (fietsers, voetgangers) en van alle inzittenden in de auto's, behalve die van de aansprakelijke bestuurder. Om de schade aan het voertuig waarmee de bobber het ongeval veroorzaakt vergoed te zien, moet de eigenaar van de wagen over ene omniumverzekering beschikken en voor de letsels die Bob zelf oploopt over een bestuurdersverzekering. Zoniet draait de bobber zelf op voor de kosten.

Bob-waarborg

Gelukkig zijn er verzekeringsmaatschappijen waarbij je de BA-waarborg kan uitbreiden met een Bob-waarborg. Deze waarborg vergoedt bij ongevallen met een bobber achter het stuur, de materiële schade aan het bestuurde voertuig als de eigenaar van de wagen niet omnium is verzekerd. Informeer ernaar bij uw verzekeraar of makelaar.

Win een Bob-keukenhandschoen!

Reeds 10 jaar steunen de verzekeraars de Bob-campagnes van het BIVV. Dankzij die samenwerking mag www.ABCverzekering.be, de consumentenwebsite van Assuralia, 50 keukenhandschoenen uitdelen. Altijd handig bij barbecues of ovenschotels. Stuur je naam en adres naar info@ABCverzekering.be met vermelding van Plus Magazine.

Ben jij Bobis nog altijd een veel gehoorde/gestelde vraag voor wie samen naar een feestje rijdt waar er een glas (of meer) wordt gedronken. Intussen is 'bobben' ook een werkwoord geworden, dat we terugvinden in de campagnes van het BIVV (Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid) - zie hieronder.Deze campagnes associëren we vooral met de eindejaarsperiode, maar eigenlijk lopen ze het hele jaar door. En het is natuurlijk altijd belangrijk om veilig thuis te raken. Toch moet degene die 'bobt' ook goed opletten, of hij zou wel eens een ander soort kater kunnen overhouden, namelijk een financiële!Als de 'bobber' met andermans wagen rijdt en hij veroorzaakt een ongeval, dan moet hij opdraaien voor zijn eigen schade én die van het voertuig. De BA-polis dekt de materiële schade van de tegenpartij en ook de lichamelijke schade van zwakke weggebruikers (fietsers, voetgangers) en van alle inzittenden in de auto's, behalve die van de aansprakelijke bestuurder. Om de schade aan het voertuig waarmee de bobber het ongeval veroorzaakt vergoed te zien, moet de eigenaar van de wagen over ene omniumverzekering beschikken en voor de letsels die Bob zelf oploopt over een bestuurdersverzekering. Zoniet draait de bobber zelf op voor de kosten.Gelukkig zijn er verzekeringsmaatschappijen waarbij je de BA-waarborg kan uitbreiden met een Bob-waarborg. Deze waarborg vergoedt bij ongevallen met een bobber achter het stuur, de materiële schade aan het bestuurde voertuig als de eigenaar van de wagen niet omnium is verzekerd. Informeer ernaar bij uw verzekeraar of makelaar. Reeds 10 jaar steunen de verzekeraars de Bob-campagnes van het BIVV. Dankzij die samenwerking mag www.ABCverzekering.be, de consumentenwebsite van Assuralia, 50 keukenhandschoenen uitdelen. Altijd handig bij barbecues of ovenschotels. Stuur je naam en adres naar info@ABCverzekering.be met vermelding van Plus Magazine.