Mensen wiens partner (in de toekomst niet enkel de gehuwde, maar ook de wettelijk samenwonende) overlijdt, zullen een overgangsuitkering krijgen waarvan de duur zal afhangen van de leeftijd, het aantal kinderen en het aantal jaren van wettelijk samenwonen of huwelijk.

Wie na deze overgangsuitkering geen baan heeft, zal recht hebben op een werkloosheidsuitkering. Er zal een overgangsmaatregel worden uitgewerkt, waarbij een onderscheid zal worden gemaakt tussen iemand die jonger of ouder is dan 30 jaar op het moment dat zijn partner overlijdt.

Mensen wiens partner (in de toekomst niet enkel de gehuwde, maar ook de wettelijk samenwonende) overlijdt, zullen een overgangsuitkering krijgen waarvan de duur zal afhangen van de leeftijd, het aantal kinderen en het aantal jaren van wettelijk samenwonen of huwelijk. Wie na deze overgangsuitkering geen baan heeft, zal recht hebben op een werkloosheidsuitkering. Er zal een overgangsmaatregel worden uitgewerkt, waarbij een onderscheid zal worden gemaakt tussen iemand die jonger of ouder is dan 30 jaar op het moment dat zijn partner overlijdt.