Woensdag raakte bekend dat het verdwijnen van de hypothecaire aftrek in kader van de staatshervorming tegen 2014 niet enkel geldt voor nieuwe woonkredieten, maar ook voor de huidige leningen. Een bericht dat bij huiseigenaars plots voor heel wat onzekerheid zorgde.

"De Vlaamse regering betreurt dat er heel wat ongerustheid is ontstaan omtrent de hypothecaire belastingaftrek", luidt het in een reactie. Bedoeling is immers de lopende engagementen te blijven nakomen. "De regering krijgt daar de bevoegdheid voor en de federale regering heeft ook verzekerd dat de Vlaamse regering daarvoor de overeenstemmende middelen zal ontvangen."

Maar ook na 2014 wil de Vlaamse meerderheid "blijvend de woningbouw en vernieuwbouw fiscaal ondersteunen met de bevoegdheden inzake belastingverminderingen en -kredieten". "Ook wie na 2014 en de jaren daarna een woning wil kopen, bouwen of verbouwen, zal dus nog van fiscale ondersteuning genieten", klinkt het nog bevestigend.

Woensdag raakte bekend dat het verdwijnen van de hypothecaire aftrek in kader van de staatshervorming tegen 2014 niet enkel geldt voor nieuwe woonkredieten, maar ook voor de huidige leningen. Een bericht dat bij huiseigenaars plots voor heel wat onzekerheid zorgde."De Vlaamse regering betreurt dat er heel wat ongerustheid is ontstaan omtrent de hypothecaire belastingaftrek", luidt het in een reactie. Bedoeling is immers de lopende engagementen te blijven nakomen. "De regering krijgt daar de bevoegdheid voor en de federale regering heeft ook verzekerd dat de Vlaamse regering daarvoor de overeenstemmende middelen zal ontvangen."Maar ook na 2014 wil de Vlaamse meerderheid "blijvend de woningbouw en vernieuwbouw fiscaal ondersteunen met de bevoegdheden inzake belastingverminderingen en -kredieten". "Ook wie na 2014 en de jaren daarna een woning wil kopen, bouwen of verbouwen, zal dus nog van fiscale ondersteuning genieten", klinkt het nog bevestigend.