Voor inkomstenjaar 2012 (aangifte 2013) is het maximumbedrag dat u fiscaal kunt aftrekken ? 910. Bent u begonnen met pensioensparen voor uw 55ste, dan wordt het kapitaal belast op uw 60ste (behalve dit jaar, nu de regering beslist heeft om een vervroegde taks toe te passen op 1 december 2012 opde 6,5% - van de 16,5% - die extra geheven wordt op de bedragen van voor 1993.) . De stortingen na uw 60ste zijn belastingvrij, maar u kunt wel nog van het fiscaal voordeel genieten.

Misschien hebt u nog vragen, zoals: is uw gespaarde geld wel echt veilig? Wanneer en hoe kunt u het opnemen? Wat gebeurt er bij een voortijdig overlijden?

De beroepsvereniging van de verzekeringsondernemingen (Assuralia) heeft in samenwerking met het Onderzoeks- en informatiecentrum van de Verbuikersorganisaties (oivo) een brochure uitgebracht "Pensioensparen, zo doe je het", waarin u een antwoord vindt op deze en andere vragen.

Er worden 100 brochures gratis ter beschikking gesteld. Om een exemplaar te ontvangen, stuurt u een mail naar Peter Wiels, woordvoerder van Assuralia: peter.wiels@assuralia.be

De brochure is ook raadpleegbaar is op www.assuralia.be en www.oivo.be.

Voor inkomstenjaar 2012 (aangifte 2013) is het maximumbedrag dat u fiscaal kunt aftrekken ? 910. Bent u begonnen met pensioensparen voor uw 55ste, dan wordt het kapitaal belast op uw 60ste (behalve dit jaar, nu de regering beslist heeft om een vervroegde taks toe te passen op 1 december 2012 opde 6,5% - van de 16,5% - die extra geheven wordt op de bedragen van voor 1993.) . De stortingen na uw 60ste zijn belastingvrij, maar u kunt wel nog van het fiscaal voordeel genieten.Misschien hebt u nog vragen, zoals: is uw gespaarde geld wel echt veilig? Wanneer en hoe kunt u het opnemen? Wat gebeurt er bij een voortijdig overlijden?De beroepsvereniging van de verzekeringsondernemingen (Assuralia) heeft in samenwerking met het Onderzoeks- en informatiecentrum van de Verbuikersorganisaties (oivo) een brochure uitgebracht "Pensioensparen, zo doe je het", waarin u een antwoord vindt op deze en andere vragen. Er worden 100 brochures gratis ter beschikking gesteld. Om een exemplaar te ontvangen, stuurt u een mail naar Peter Wiels, woordvoerder van Assuralia: peter.wiels@assuralia.beDe brochure is ook raadpleegbaar is op www.assuralia.be en www.oivo.be.