Gratis brochure pensioensparen

24/10/12 om 09:20 - Bijgewerkt om 09:20

Via pensioensparen spaart u een aanvullend inkomen bovenop uw wettelijk pensioen. Iedereen die belastingen betaalt en tussen 18 en 64 jaar is, kan de stortingen pensioensparen fiscaal inbrengen.

Voor inkomstenjaar 2012 (aangifte 2013) is het maximumbedrag dat u fiscaal kunt aftrekken ? 910. Bent u begonnen met pensioensparen voor uw 55ste, dan wordt het kapitaal belast op uw 60ste (behalve dit jaar, nu de regering beslist heeft om een vervroegde taks toe te passen op 1 december 2012 opde 6,5% - van de 16,5% - die extra geheven wordt op de bedragen van voor 1993.) . De stortingen na uw 60ste zijn belastingvrij, maar u kunt wel nog van het fiscaal voordeel genieten.


Misschien hebt u nog vragen, zoals: is uw gespaarde geld wel echt veilig? Wanneer en hoe kunt u het opnemen? Wat gebeurt er bij een voortijdig overlijden?


De beroepsvereniging van de verzekeringsondernemingen (Assuralia) heeft in samenwerking met het Onderzoeks- en informatiecentrum van de Verbuikersorganisaties (oivo) een brochure uitgebracht "Pensioensparen, zo doe je het", waarin u een antwoord vindt op deze en andere vragen.


Er worden 100 brochures gratis ter beschikking gesteld. Om een exemplaar te ontvangen, stuurt u een mail naar Peter Wiels, woordvoerder van Assuralia: peter.wiels@assuralia.be


De brochure is ook raadpleegbaar is op www.assuralia.be en www.oivo.be.

Onze partners