De ombudsdienst kreeg vorig jaar 6.657 klachten binnen, tegenover 8.331 het jaar daarvoor. Daarvan waren er 62,5 pct Nederlandstalige klachten. De sterke daling is volgens de ombudsdienst te wijten aan de afschaffing van de verbrekingsvergoedingen bij de verandering van energieleverancier, een daling van de prijzen en tarieven door de verhoogde prijsconcurrentie, de bevriezing van de distributienettarieven en de prijsregulering van variabele energiecontracten.

Net zoals de vorige jaren hadden de klachten vooral betrekking op betwistingen van metergegevens bij verhuis, prijzen en tarieven of betaling van facturen. Meer dan 1.800 klachten kwamen binnen over de opmaak en leesbaarheid bij facturen.

De ombudsdienst kreeg vorig jaar 6.657 klachten binnen, tegenover 8.331 het jaar daarvoor. Daarvan waren er 62,5 pct Nederlandstalige klachten. De sterke daling is volgens de ombudsdienst te wijten aan de afschaffing van de verbrekingsvergoedingen bij de verandering van energieleverancier, een daling van de prijzen en tarieven door de verhoogde prijsconcurrentie, de bevriezing van de distributienettarieven en de prijsregulering van variabele energiecontracten. Net zoals de vorige jaren hadden de klachten vooral betrekking op betwistingen van metergegevens bij verhuis, prijzen en tarieven of betaling van facturen. Meer dan 1.800 klachten kwamen binnen over de opmaak en leesbaarheid bij facturen.