"Onze 900.000 zelfstandigen werken keihard en vinden vaak niet de weg naar de maatregelen waarop zij een beroep kunnen doen. Daarom wil ik de info via de post letterlijk tot bij hen op de keukentafel brengen", legt minister van Middenstand Sabine Laruelle uit.

De zelfstandigen ontvangen dit trimester dus niet alleen het gebruikelijke vervalbericht met betrekking tot de sociale bijdragen. In samenspraak met de twaalf sociale verzekeringskassen stoomde minister Laruelle een papieren bewaarexemplaar klaar om zelfstandigen gestructureerd op hun rechten te wijzen.

Want niet elke zelfstandige is op de hoogte van zijn rechten. Slechts tien procent weet af van het bestaan van de Kredietbemiddelaar en slechts twee derde van de zelfstandige moeders vraagt de 105 dienstencheques aan waar ze na hun bevalling recht op hebben.

Het bewaarexemplaar is opgesteld in de drie landstalen. De sociale verzekeringskassen stoppen het voortaan elk jaar bij het vervalbericht van het eerste trimester. Bovendien zullen de zelfstandigen een maandelijks geactualiseerde versie op de website van hun verzekeringskas kunnen terugvinden.

"Mijn realisaties van de voorbije negen jaar zijn er niet voor de vorm, maar om het leven van zelfstandigen ook effectief te verbeteren. Mocht dit bewaarexemplaar als geheugensteuntje op de ijskast van veel zelfstandigen belanden, heb ik mijn doelstelling bereikt", dixit Laruelle.

"Onze 900.000 zelfstandigen werken keihard en vinden vaak niet de weg naar de maatregelen waarop zij een beroep kunnen doen. Daarom wil ik de info via de post letterlijk tot bij hen op de keukentafel brengen", legt minister van Middenstand Sabine Laruelle uit. De zelfstandigen ontvangen dit trimester dus niet alleen het gebruikelijke vervalbericht met betrekking tot de sociale bijdragen. In samenspraak met de twaalf sociale verzekeringskassen stoomde minister Laruelle een papieren bewaarexemplaar klaar om zelfstandigen gestructureerd op hun rechten te wijzen. Want niet elke zelfstandige is op de hoogte van zijn rechten. Slechts tien procent weet af van het bestaan van de Kredietbemiddelaar en slechts twee derde van de zelfstandige moeders vraagt de 105 dienstencheques aan waar ze na hun bevalling recht op hebben. Het bewaarexemplaar is opgesteld in de drie landstalen. De sociale verzekeringskassen stoppen het voortaan elk jaar bij het vervalbericht van het eerste trimester. Bovendien zullen de zelfstandigen een maandelijks geactualiseerde versie op de website van hun verzekeringskas kunnen terugvinden. "Mijn realisaties van de voorbije negen jaar zijn er niet voor de vorm, maar om het leven van zelfstandigen ook effectief te verbeteren. Mocht dit bewaarexemplaar als geheugensteuntje op de ijskast van veel zelfstandigen belanden, heb ik mijn doelstelling bereikt", dixit Laruelle.