Over werken is het laatste woord nog niet gezegd. We leven in een periode waar de lengte van de loopbaan ter discussie staat. Regelmatig horen we dat er van de werknemers tussen 55 en 64 maar een kleine 40% (38,7% om precies te zijn) aan de slag is en dat percentage moet omhoog, willen we ons pensioenstelsel veilig stellen. Maar er zijn nog zoveel andere thema's in verband met werken die ook wel enige discussie vergen: discriminatie (waarvan leeftijdsdiscriminatie een niet onbelangrijk deel uitmaakt), de arbeidsvoorwaarden n bepaalde sectoren, enz.

Misschien bent ook u geïnteresseerd om uw mening te geven over deze of gene (arbeids)kwestie. Dat kan.

De Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid heeft een nieuw instrument gelanceerd over zijn eigen domein: een blog over tewerkstelling. U vindt hem op http://blog.werk.belgie.be

U vindt er analyses en reflecties over de arbeidsreglementering en welzijn op het werk. Deze artikels werden gemaakt door experten van de FOD Werkgelegenheid, maar ook u kunt suggesties doen.

Er is een ruimte voorzien waarin u de artikels kunt delen en becommentariëren. Op die manier kunt u deelnemen aan het sociaal-economisch debat. Wilt u zelf een artikel of commentaar publiceren, dan meldt u uw naam en e-mail (die uiteraard niet gepubliceerd wordt). De FOD Werkgelegenheid waarschuwt bij deze: "Reacties en blogposts worden vooraf nagekeken om erop toe te zien dat ze niet ongepast of kwetsend zijn. Er wordt geen inhoudelijke censuur toegepast, de auteurs zijn zelf verantwoordelijk voor de inhoud. We vragen om te reageren met de volledige naam, het mailadres wordt niet gepubliceerd."

Meer info : www.werk.belgie.be

Over werken is het laatste woord nog niet gezegd. We leven in een periode waar de lengte van de loopbaan ter discussie staat. Regelmatig horen we dat er van de werknemers tussen 55 en 64 maar een kleine 40% (38,7% om precies te zijn) aan de slag is en dat percentage moet omhoog, willen we ons pensioenstelsel veilig stellen. Maar er zijn nog zoveel andere thema's in verband met werken die ook wel enige discussie vergen: discriminatie (waarvan leeftijdsdiscriminatie een niet onbelangrijk deel uitmaakt), de arbeidsvoorwaarden n bepaalde sectoren, enz.Misschien bent ook u geïnteresseerd om uw mening te geven over deze of gene (arbeids)kwestie. Dat kan.De Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid heeft een nieuw instrument gelanceerd over zijn eigen domein: een blog over tewerkstelling. U vindt hem op http://blog.werk.belgie.beU vindt er analyses en reflecties over de arbeidsreglementering en welzijn op het werk. Deze artikels werden gemaakt door experten van de FOD Werkgelegenheid, maar ook u kunt suggesties doen.Er is een ruimte voorzien waarin u de artikels kunt delen en becommentariëren. Op die manier kunt u deelnemen aan het sociaal-economisch debat. Wilt u zelf een artikel of commentaar publiceren, dan meldt u uw naam en e-mail (die uiteraard niet gepubliceerd wordt). De FOD Werkgelegenheid waarschuwt bij deze: "Reacties en blogposts worden vooraf nagekeken om erop toe te zien dat ze niet ongepast of kwetsend zijn. Er wordt geen inhoudelijke censuur toegepast, de auteurs zijn zelf verantwoordelijk voor de inhoud. We vragen om te reageren met de volledige naam, het mailadres wordt niet gepubliceerd."Meer info : www.werk.belgie.be