Een woordvoerder heeft een bericht in de Volkskrant van vandaag hierover bevestigd. Hij wijst erop dat deelnemers niet noodzakelijk hetzelfde is als personen. Sommige mensen hebben door het wisselen van baan meerdere pensioenfondsen.

De dalende pensioenen hebben vooral te maken met de lage rente waarmee Nederlandse pensioenfondsen moeten rekenen. Woensdag werd al bekend dat het ABP, het pensioenfonds voor overheidspersoneel en het onderwijs, hierdoor zijn pensioenen mogelijk met 14,5 procent moet verlagen in de komende twee jaar.

Aan de hand van onder meer de rekenrente wordt bepaald of pensioenfondsen ook op lange termijn nog in staat zijn aan hun verplichtingen te voldoen. Dat de rente momenteel zo laag is, hangt samen met de eurocrisis.

Minister Henk Kamp van Sociale Zaken overweegt de regels voor pensioenfondsen aan te passen, waardoor ze meer lucht krijgen. Hij studeert nog op de mogelijkheden hiertoe en wil volgende maand de knoop doorhakken. Maar ook in het meest gunstige geval zal van 5,7 miljoen deelnemers het pensioen gemiddeld 6 procent dalen, blijkt uit de ambtelijke berekeningen van Sociale Zaken.

Een woordvoerder heeft een bericht in de Volkskrant van vandaag hierover bevestigd. Hij wijst erop dat deelnemers niet noodzakelijk hetzelfde is als personen. Sommige mensen hebben door het wisselen van baan meerdere pensioenfondsen.De dalende pensioenen hebben vooral te maken met de lage rente waarmee Nederlandse pensioenfondsen moeten rekenen. Woensdag werd al bekend dat het ABP, het pensioenfonds voor overheidspersoneel en het onderwijs, hierdoor zijn pensioenen mogelijk met 14,5 procent moet verlagen in de komende twee jaar.Aan de hand van onder meer de rekenrente wordt bepaald of pensioenfondsen ook op lange termijn nog in staat zijn aan hun verplichtingen te voldoen. Dat de rente momenteel zo laag is, hangt samen met de eurocrisis.Minister Henk Kamp van Sociale Zaken overweegt de regels voor pensioenfondsen aan te passen, waardoor ze meer lucht krijgen. Hij studeert nog op de mogelijkheden hiertoe en wil volgende maand de knoop doorhakken. Maar ook in het meest gunstige geval zal van 5,7 miljoen deelnemers het pensioen gemiddeld 6 procent dalen, blijkt uit de ambtelijke berekeningen van Sociale Zaken.