Minister van Werk Monica De Coninck liet al verstaan dat brugpensioen op vijftig volgens haar bespreekbaar is voor de werknemers van Ford, maar De Croo is het daar niet mee eens.

"We gaan toch geen brug van vijftien jaar naar een pensioen organiseren," zei hij donderdag, "dat zou onverantwoord zijn."

Volgens de minister van Pensioenen moet er geïnvesteerd worden in de toekomst van de werknemers. "Het kan toch niet dat dergelijke competente arbeiders geen toekomst meer hebben", opperde hij.

De Croo wees er wel op dat de verantwoordelijkheid voor een eventueel brugpensioen bij De Coninck ligt, "maar we hebben met deze regering een engagement genomen om langer te werken", gaf hij aan.

Minister van Werk Monica De Coninck liet al verstaan dat brugpensioen op vijftig volgens haar bespreekbaar is voor de werknemers van Ford, maar De Croo is het daar niet mee eens. "We gaan toch geen brug van vijftien jaar naar een pensioen organiseren," zei hij donderdag, "dat zou onverantwoord zijn." Volgens de minister van Pensioenen moet er geïnvesteerd worden in de toekomst van de werknemers. "Het kan toch niet dat dergelijke competente arbeiders geen toekomst meer hebben", opperde hij. De Croo wees er wel op dat de verantwoordelijkheid voor een eventueel brugpensioen bij De Coninck ligt, "maar we hebben met deze regering een engagement genomen om langer te werken", gaf hij aan.