De e-mail heeft zogezegd als bijlage het document dat u moet invullen om de teruggave te bekomen. In werkelijkheid wordt u doorverwezen naar een nagemaakte webpagina.

De FOD Financiën vraagt met aandrang om niet in te gaan op deze oproep. De Federale Overheidsdienst Financiën krijgt sinds maandag meldingen van burgers die e-mails kregen van fiscus@administration.be met het verzoek om een webformulier in te vullen. Daarop wordt gevraagd naar creditcardnummer, vervaldatum en CVV-code ingeven. Deze website is pure oplichterij.

"Wij vragen de mensen om zeker niet in te gaan op deze e-mails", zegt Francis Adyns, woordvoerder van de FOD Financiën. "Fraude via het internet gebeurt heel vaak en de mensen mogen er zeker niet
lichtzinnig mee omspringen."

De FOD Financiën heeft contact opgenomen met de Computer Crime Unit van de federale politie en onderzoekt de mogelijkheden om dit mailverkeer te stoppen en deze webpagina te laten blokkeren. Er komt ook een mededeling op de website van de dienst.

"Wij zullen nooit informatie vragen via e-mail", verduidelijkt Adyns nog. "Mensen moeten vooral waakzaam zijn, want wanneer dit adres geblokkeerd wordt, kan er morgen weer een nieuw adres opduiken."

De mensen die hun gegevens toch hebben doorgegeven, kunnen een klacht neerleggen tegen de oplichters.

De e-mail heeft zogezegd als bijlage het document dat u moet invullen om de teruggave te bekomen. In werkelijkheid wordt u doorverwezen naar een nagemaakte webpagina.De FOD Financiën vraagt met aandrang om niet in te gaan op deze oproep. De Federale Overheidsdienst Financiën krijgt sinds maandag meldingen van burgers die e-mails kregen van fiscus@administration.be met het verzoek om een webformulier in te vullen. Daarop wordt gevraagd naar creditcardnummer, vervaldatum en CVV-code ingeven. Deze website is pure oplichterij."Wij vragen de mensen om zeker niet in te gaan op deze e-mails", zegt Francis Adyns, woordvoerder van de FOD Financiën. "Fraude via het internet gebeurt heel vaak en de mensen mogen er zeker niet lichtzinnig mee omspringen."De FOD Financiën heeft contact opgenomen met de Computer Crime Unit van de federale politie en onderzoekt de mogelijkheden om dit mailverkeer te stoppen en deze webpagina te laten blokkeren. Er komt ook een mededeling op de website van de dienst."Wij zullen nooit informatie vragen via e-mail", verduidelijkt Adyns nog. "Mensen moeten vooral waakzaam zijn, want wanneer dit adres geblokkeerd wordt, kan er morgen weer een nieuw adres opduiken."De mensen die hun gegevens toch hebben doorgegeven, kunnen een klacht neerleggen tegen de oplichters.