Het gebeurt niet gauw dat een wetsontwerp dat in eerste lezing was goedgekeurd, uiteindelijk toch nog sneuvelt. Dat is het geval voor het ontwerp in verband met de 'afschaffing' van de muntjes van één of twee eurocent. Het was de bedoeling om het totale bedrag van de aankopen naar boven of beneden af te ronden tot op 5 cent. Op die manier zouden we met z'n allen een lichtere portemonnee hebben...
Maar finaal werd het wetsontwerp niet goedgekeurd. De PS - die eerder al bedenkingen had ivm mogelijk koopkrachtverlies - wou uitzonderingen voor de aankoop van medicijnen en elektronische betalingen. Omdat zo de zaken wel heel ingewikkeld worden, werd het dossier uitgesteld. Uitstel of afstel?

Het gebeurt niet gauw dat een wetsontwerp dat in eerste lezing was goedgekeurd, uiteindelijk toch nog sneuvelt. Dat is het geval voor het ontwerp in verband met de 'afschaffing' van de muntjes van één of twee eurocent. Het was de bedoeling om het totale bedrag van de aankopen naar boven of beneden af te ronden tot op 5 cent. Op die manier zouden we met z'n allen een lichtere portemonnee hebben...Maar finaal werd het wetsontwerp niet goedgekeurd. De PS - die eerder al bedenkingen had ivm mogelijk koopkrachtverlies - wou uitzonderingen voor de aankoop van medicijnen en elektronische betalingen. Omdat zo de zaken wel heel ingewikkeld worden, werd het dossier uitgesteld. Uitstel of afstel?