Misschien behoort u tot één van de vele bezoekers van het Autosalon dat dit jaar loopt van 11 tot 20 januari. Maar kijken en kopen is twee. Vooraleer u de aankoop van een wagen overweegt, is het nuttig u af te vragen waar u dat zou doen: in België of niet.

Het Europees Centrum voor de Consument (ecc) heeft net een nieuwe brochure uit over "Een wagen kopen in de Europese Unie".

Als u een wagen wilt kopen hoeft u zich immers niet tebeperken tot de Belgische markt. Vergelijkende prijsstudies door de Europese Commissie toonden aan dat dat u op sommige modellen duizenden euro's kunt besparen door ze in een ander Europees land te kopen.

Beschermd als consument

Bovendien heeft de Europese Commissie regels uitgevaardigd om de grensoverschrijdende aankoop van een wagen te vergemakkelijken. Indien u een nieuwe wagen koopt in een andere lidstaat, bent u evenzeer beschermd als consument dan wanneer u een wagen in België koopt. De garantie geldt in alle contactpunten van het netwerk van de fabrikant in de Europese Unie en u mag alle werkzaamheden die onder de garantie vallen, in eigen land laten uitvoeren.

Invoeren

Een wagen aankopen in de Europese Unie en invoeren is minder ingewikkeld dan op het eerste gezicht lijkt. Zeker met deze nieuwe brochure, waarin de stappen die je daarbij moet ondernemen helder en overzichtelijk uiteengezet worden.
Om de brochure "Een wagen kopen in de Europese Unie" gratis te verkrijgen belt u op het gratis nummer 0800 50 332 en vermeld u de code AAN200.

Bron: www.eccbelgie.be, thema's, Auto kopen

Misschien behoort u tot één van de vele bezoekers van het Autosalon dat dit jaar loopt van 11 tot 20 januari. Maar kijken en kopen is twee. Vooraleer u de aankoop van een wagen overweegt, is het nuttig u af te vragen waar u dat zou doen: in België of niet.Het Europees Centrum voor de Consument (ecc) heeft net een nieuwe brochure uit over "Een wagen kopen in de Europese Unie".Als u een wagen wilt kopen hoeft u zich immers niet tebeperken tot de Belgische markt. Vergelijkende prijsstudies door de Europese Commissie toonden aan dat dat u op sommige modellen duizenden euro's kunt besparen door ze in een ander Europees land te kopen. Bovendien heeft de Europese Commissie regels uitgevaardigd om de grensoverschrijdende aankoop van een wagen te vergemakkelijken. Indien u een nieuwe wagen koopt in een andere lidstaat, bent u evenzeer beschermd als consument dan wanneer u een wagen in België koopt. De garantie geldt in alle contactpunten van het netwerk van de fabrikant in de Europese Unie en u mag alle werkzaamheden die onder de garantie vallen, in eigen land laten uitvoeren. Een wagen aankopen in de Europese Unie en invoeren is minder ingewikkeld dan op het eerste gezicht lijkt. Zeker met deze nieuwe brochure, waarin de stappen die je daarbij moet ondernemen helder en overzichtelijk uiteengezet worden. Om de brochure "Een wagen kopen in de Europese Unie" gratis te verkrijgen belt u op het gratis nummer 0800 50 332 en vermeld u de code AAN200.Bron: www.eccbelgie.be, thema's, Auto kopen