De Vlaamse vastgoedmakelaars en notarissen willen kopers en verkopers van een woning bewust maken van het grote belang van een waterdichte verkoopovereenkomst en de ernstige gevolgen ervan wanneer die niet voldoet aan de actuele wetgeving. De twee beroepsgroepen werkten daarom een jaar lang aan wat vandaag de "perfecte verkoopovereenkomst" kan genoemd worden. Die biedt maximale rechtszekerheid, zorgt voor een vlotter verkoopproces en vermijdt dat sommige kosten dubbel betaald worden. Zowel de Confederatie van Immoberoepen (CIB Vlaanderen) als de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat (KFBN) voeren momenteel binnen de sector een campagne om het gebruik van deze waterdichte compromis aan te moedigen.

Compromis

De voorlopige verkoopovereenkomst of compromis is minder voorlopig dan haar naam laat uitschijnen. De verkoper verklaart ermee dat hij het pand zal overdragen aan de koper, terwijl de koper ermee akkoord gaat de daarvoor afgesproken prijs te betalen. De verkoopovereenkomst bindt beide partijen en is dus één van de belangrijkste documenten in het verkoopproces! Het is dan ook heel belangrijk dat de overeenkomst zo volledig en duidelijk mogelijk opgesteld wordt. En dat is niet zo gemakkelijk, want de regels veranderen voortdurend en er zijn alsmaar meer attesten en documenten nodig, al op het moment van het compromis. U leest trouwens meer daarover in Plus Magazine van maart, waarin we een overzicht geven van al deze attesten en documenten.

Opletten!

Vastgoedmakelaars en notarissen waarschuwen de consument dan ook voor verkoopovereenkomsten die zonder veel voorkennis gedownload worden van het internet. Deze zijn vaak verouderd en niet meer aangepast aan de actuele wetgeving.

U kunt "de perfecte verkoopovereenkomst", opgesteld door de Confederatie van Immoberoepen en de Federatie van de notarissen opvragen bij uw notaris of makelaar.

Bron: www.notaris.be

De Vlaamse vastgoedmakelaars en notarissen willen kopers en verkopers van een woning bewust maken van het grote belang van een waterdichte verkoopovereenkomst en de ernstige gevolgen ervan wanneer die niet voldoet aan de actuele wetgeving. De twee beroepsgroepen werkten daarom een jaar lang aan wat vandaag de "perfecte verkoopovereenkomst" kan genoemd worden. Die biedt maximale rechtszekerheid, zorgt voor een vlotter verkoopproces en vermijdt dat sommige kosten dubbel betaald worden. Zowel de Confederatie van Immoberoepen (CIB Vlaanderen) als de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat (KFBN) voeren momenteel binnen de sector een campagne om het gebruik van deze waterdichte compromis aan te moedigen.De voorlopige verkoopovereenkomst of compromis is minder voorlopig dan haar naam laat uitschijnen. De verkoper verklaart ermee dat hij het pand zal overdragen aan de koper, terwijl de koper ermee akkoord gaat de daarvoor afgesproken prijs te betalen. De verkoopovereenkomst bindt beide partijen en is dus één van de belangrijkste documenten in het verkoopproces! Het is dan ook heel belangrijk dat de overeenkomst zo volledig en duidelijk mogelijk opgesteld wordt. En dat is niet zo gemakkelijk, want de regels veranderen voortdurend en er zijn alsmaar meer attesten en documenten nodig, al op het moment van het compromis. U leest trouwens meer daarover in Plus Magazine van maart, waarin we een overzicht geven van al deze attesten en documenten.Vastgoedmakelaars en notarissen waarschuwen de consument dan ook voor verkoopovereenkomsten die zonder veel voorkennis gedownload worden van het internet. Deze zijn vaak verouderd en niet meer aangepast aan de actuele wetgeving.U kunt "de perfecte verkoopovereenkomst", opgesteld door de Confederatie van Immoberoepen en de Federatie van de notarissen opvragen bij uw notaris of makelaar. Bron: www.notaris.be