Een regenwaterput kan water leveren voor je toilet, je wasmachine, je kan er je tuin mee sproeien, schoonmaken, enz. Maar hoeveel bespaar je ermee en is het duurzaam?

Handelaars mogen al enkele jaren geen kosten meer aanrekenen voor elektronische betalingen. Dat geldt zowel voor betalingen in de winkel, als online. Toch gebeurt het nog. Liefst 59 % van de websites waarover bij de Economische Inspectie meldingen binnenkwamen, bleek in overtreding.

Betalen met je smartphone blijft populair, net als contactloos betalen. Dat blijkt uit cijfers van Bancontact Payconiq over het voorbije jaar. Maar er werd ook opnieuw meer geld uit de muur gehaald.

De prijs van bouwmaterialen schiet de hoogte in. De loonkosten rijzen de pan uit. De krediettarieven stijgen. Drie onweerlegbare feiten. Feiten met voelbare gevolgen voor wie (ver-)bouwplannen heeft.

Sommige bedrijven laten hun producten of diensten "groener" lijken dan ze in werkelijkheid zijn: ze doen aan greenwashing. Dat doen ze om consumenten te overhalen hun producten of diensten te kopen. Die oneerlijke handelspraktijk is echter verboden.

Tegenwoordig zijn pogingen om verkopers via tweedehandsplatforms op te lichten schering en inslag. De Economische Inspectie van de FOD Economie ontving in 2021 bijna 900 meldingen. Volg deze tips om niet in de val te lopen.

Dankzij het herroepingsrecht kunt u onlinebestellingen meestal retourneren. Maar wie moet opdraaien voor de kosten als de ene partij beweert dat het pakket correct verzonden werd en de andere dat hij niets of een pakket met beschadigde inhoud heeft ontvangen? Het Europees Centrum voor de Consument (ECC) België verduidelijkt.

In september is het elk jaar uitkijken naar de wijnacties in de supermarkten. Maar is dat niet vooral slimme marketing? Deze tips helpen je de acties te doorprikken.

In 2020 kreeg de FOD Economie meer dan 55.000 meldingen, een stijging met meer dan 30 % ten opzichte van 2019. Een aantal vormen van oplichting en fraude kregen door de coronacrisis een enorme boost.

De energiefactuur dreigt nog zeker enkele maanden een zware dobber te worden. De markt gaat er immers vanuit dat de stroom- en gasprijzen een half jaar en langer extreem hoog blijven.

Als patiënt kan je tijdens je behandeling of opname in een ziekenhuis, van zorginstelling of zorgverlener veranderen. De wet staat dit toe, maar niet in alle gevallen.

De helft van de patiënten en zorgverleners weet niet dat een geconventioneerde arts ereloonsupplementen mag vragen in een éénpersoonskamer. Deze en andere bevindingen blijken uit een test van het Vlaams Patiëntenplatform.