De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt iedereen voor de activiteiten van verschillende ondernemingen die op onregelmatige wijze actief zijn op de financiële markt in ons land.

De festivalzomer is weer losgebroken. Nog geen ticket voor je favoriete concert? Wees er dan snel bij en vermijd tickets langs onofficiële wegen aan te kopen. Er worden immers heel wat valse of gekopieerde tickets aangeboden.

Consumenten stellen zich heel wat vragen over prijzen. Hoe zit het nu precies met de verschillende prijzen in de winkel en op de website? Mogen ondernemers kosten aanrekenen als je cash betaalt? Is afronden verplicht voor alle ondernemers? FOD Economie geeft een antwoord op 9 veel voorkomende consumentenvragen.

Febelfin is de laatste dagen door verschillende instanties op de hoogte gebracht van een klachtenstroom over de Franse verzekeringsmaatschappij Indexia. Naar aanleiding daarvan lijst het op wat de rechten zijn van consumenten in het kader van domicilieringen en welke acties je als klant kan ondernemen om invorderingen via domiciliering te stoppen.

Een strandcabine huren tijdens het zomerseizoen is niet goedkoop. Er bestaan wel alternatieven, maar dan moet je veel geduld hebben en ruim op voorhand plannen.

Geen spoedgeval? Contacteer dan niet de eerste de beste ambulancedienst. Vergelijk de prijzen, want het verschil tussen dringend en niet-dringend vervoer kan tot het vijfvoud bedragen.

Shop niet te impulsief. Je hebt misschien recht op een korting als je weet hoe je bij het online winkelen de juiste promocode kan vinden. Hoe dat werkt, lees je hier.

Om een schadevergoeding te krijgen moet je als slachtoffer van een medische fout zelf bewijzen dat een zorgverlener in de fout ging. Dat is niet makkelijk en een strijd van lange adem, met niet altijd een succesvolle afloop.

Vanaf 1 maart wordt het gebruik van ecocheques uitgebreid. De aangepaste lijst van producten en diensten zit vervat in een nieuwe cao. De uitbreiding werd goedgekeurd door de Nationale Arbeidsraad (NAR), waar de sociale partners in zetelen.

De vastgoedmarkt staat op een keerpunt. Steeds vaker bepalen de kopers de prijs. Hoe maak je je woning aantrekkelijk zonder al te grote kosten? Door energieaanpassingen of door de boel op te frissen?

In geen enkel ander land in Europa reageren mensen zo gefrustreerd op het verdwijnen van cash als in België. Wat zijn de gevolgen en wat zijn de oplossingen? En waarom dromen overheden van een wereld zonder bankbiljetten en munten?