Ziek zijn kost geld, vaak veel geld. Gelukkig kennen wij onze verplichte ziekteverzekering, waardoor al een heel deel van die kosten worden opgevangen. Maar bijlange niet allemaal. Daarom worden ook bijkomende verzekeringsmogelijkheden aangeboden door ziekenfondsen en/of privéverzekeraars.

Drie niveaus

Wat de ziekenfondsen betreft, zijn er drie niveaus van verzekering:

  • De verplichte wettelijke ziekteverzekering: wat het ziekenfonds terugbetaalt omdat u wettelijk verzekerd bent.
  • Aanvullende diensten en activiteiten: deze verzekeringdekt voordelen en diensten die niet worden aangeboden in de verplichte verzekering. Enkele voorbeelden: uitleendienst voor krukken, een ziekenhuisbed, niet-dringend vervoer per ziekenwagen, ...Sinds 2012 betalen alle leden verplicht een bijdrage voor deze diensten en activiteiten en is deze verzekering er dus voor alle leden. Maar op zich verschillen de aanvullende diensten van ziekenfonds tot ziekenfonds.
  • De extra verzekeringen die de leden apart moeten onderschrijven. Hieronder valt de hospitalisatieverzekering. Via het MediKo Plan biedt CM nu een extra verzekering aan voor medische kosten buiten het ziekenhuis.

Wat valt eronder?

  • Terugbetalingen van het remgeld voor consultaties bij artsen, tandartsen en paramedici (kinesisten, logopedisten, ...). Hier betaalt CM 75% van het remgeld terug aan wie de verzekering MediKo Plan heeft onderschreven.
  • Tegemoetkomingen voor speciale behandelingen (tandprothesen, implantaten, hoorapparaten, brillen, lenzen,...). Deze tegemoetkomingen zijn forfaitair: bijvoorbeeld 500 euro per jaar voor tandprothesen en implantaten, 500 euro per hoorapparaat.

Meer info: Op www.cm.be/verzekeringen vindt u de algemene voorwaarden voor deze verzekering (aansluiting, premies per leeftijd,...).

Ziek zijn kost geld, vaak veel geld. Gelukkig kennen wij onze verplichte ziekteverzekering, waardoor al een heel deel van die kosten worden opgevangen. Maar bijlange niet allemaal. Daarom worden ook bijkomende verzekeringsmogelijkheden aangeboden door ziekenfondsen en/of privéverzekeraars.Wat de ziekenfondsen betreft, zijn er drie niveaus van verzekering:Meer info: Op www.cm.be/verzekeringen vindt u de algemene voorwaarden voor deze verzekering (aansluiting, premies per leeftijd,...).