Zo'n 40.000 Belgen werken in het Groot-Hertogdom Luxemburg en 31.500 steken voor hun werk de grens met Nederland over. Omgekeerd werken er 7.500 Nederlanders en 500 Luxemburgers bij ons. Voor deze "grenspendelaars" is het niet gemakkelijk om te weten wat hun rechten en plichten zijn op het vlak van sociale zekerheid (ziekteverzekering, pensioen,...), fiscaliteit en arbeidsrecht. Onder welk pensioenstelsel vallen ze? Onder welk recht valt hun arbeidsovereenkomst? Is er een belastingverdrag?

Voor de grensarbeiders in de Benlux heeft het Secretariaat-Generaal van de Benelux 3 nieuwe brochures uitgebracht. U vindt ze op de website www.benelux.int/ , Grensarbeiders.

Zo'n 40.000 Belgen werken in het Groot-Hertogdom Luxemburg en 31.500 steken voor hun werk de grens met Nederland over. Omgekeerd werken er 7.500 Nederlanders en 500 Luxemburgers bij ons. Voor deze "grenspendelaars" is het niet gemakkelijk om te weten wat hun rechten en plichten zijn op het vlak van sociale zekerheid (ziekteverzekering, pensioen,...), fiscaliteit en arbeidsrecht. Onder welk pensioenstelsel vallen ze? Onder welk recht valt hun arbeidsovereenkomst? Is er een belastingverdrag? Voor de grensarbeiders in de Benlux heeft het Secretariaat-Generaal van de Benelux 3 nieuwe brochures uitgebracht. U vindt ze op de website www.benelux.int/ , Grensarbeiders.