Een gezin bestaat in deze studie uit 2,4 mensen. Een Deens gezin gaat ons voor in de rangschikking, maar Nederlandse, Franse en vooral Duitse gezinnen betalen veel minder belastingen, zo stelt Itinera in een persbericht.

Dat de Belgische regering een btw-verlaging op elektriciteit doorvoert om een lagere koopkracht te compenseren, volstaat volgens Itinera niet. Wat de regering wel moet doen, is "de fiscale kost van het Belgisch systeem reduceren tot het niveau van de systeemkost in de buurlanden", luidt het persbericht.

Een andere vaststelling van Itinera is dat de Belgische regering met 36,6 procent, een kleiner deel van de fiscale opbrengst besteedt aan sociale bescherming en gezondheidszorg dan het eurozonegemiddelde van 40,7 procent. Wel gaat er een groter deel naar overheidsdiensten en economische doeleinden. Maar volgens Itinera resulteert dat

niet in betere economische resultaten.

Een gezin bestaat in deze studie uit 2,4 mensen. Een Deens gezin gaat ons voor in de rangschikking, maar Nederlandse, Franse en vooral Duitse gezinnen betalen veel minder belastingen, zo stelt Itinera in een persbericht. Dat de Belgische regering een btw-verlaging op elektriciteit doorvoert om een lagere koopkracht te compenseren, volstaat volgens Itinera niet. Wat de regering wel moet doen, is "de fiscale kost van het Belgisch systeem reduceren tot het niveau van de systeemkost in de buurlanden", luidt het persbericht. Een andere vaststelling van Itinera is dat de Belgische regering met 36,6 procent, een kleiner deel van de fiscale opbrengst besteedt aan sociale bescherming en gezondheidszorg dan het eurozonegemiddelde van 40,7 procent. Wel gaat er een groter deel naar overheidsdiensten en economische doeleinden. Maar volgens Itinera resulteert datniet in betere economische resultaten.