Drie grootbanken melden dat het aantal nieuwe contracten is gestegen met 20 tot 33 procent. Argenta meldt als enige een daling, maar blijft wel een belangrijke speler.

De voornaamste oorzaak voor het succes van de pensioenspaarfondsen zijn de hoge rendementen van de jongste jaren, signaleren verscheidene banken. De dynamische fondsen, die 50 procent of meer in aandelen beleggen, boekten in 2014 een gemiddelde return van 7 procent. In 2013 bedroeg de opbrengst zelfs 12,8 procent. Ook de grote aandacht voor de toekomst van de pensioenen verklaart de interesse voor pensioensparen.

Pensioenspaarfondsen zijn een onderdeel van de zogenaamde derde pensioenpijler. 2,9 miljoen Belgen of 64 procent van de werkende bevolking doet aan pensioensparen.

Drie grootbanken melden dat het aantal nieuwe contracten is gestegen met 20 tot 33 procent. Argenta meldt als enige een daling, maar blijft wel een belangrijke speler. De voornaamste oorzaak voor het succes van de pensioenspaarfondsen zijn de hoge rendementen van de jongste jaren, signaleren verscheidene banken. De dynamische fondsen, die 50 procent of meer in aandelen beleggen, boekten in 2014 een gemiddelde return van 7 procent. In 2013 bedroeg de opbrengst zelfs 12,8 procent. Ook de grote aandacht voor de toekomst van de pensioenen verklaart de interesse voor pensioensparen. Pensioenspaarfondsen zijn een onderdeel van de zogenaamde derde pensioenpijler. 2,9 miljoen Belgen of 64 procent van de werkende bevolking doet aan pensioensparen.