Voor de Belgen komt sparen voor de kinderen pas op de vierde plaats, na het kunnen betalen van periodiek terugkomende rekeningen. Hoe groot de verschillen zijn, valt uit de enquête niet af te leiden.

Door de crisis sparen we minder. Eén Europeaan op de drie heeft naar eigen zeggen nu minder in zijn spaarpot dan een jaar geleden.

Liefst 28 procent van de Belgen zegt helemaal geen spaargeld te hebben. Dat is iets beter dan het Europees gemiddelde van 30 procent. Van de Belgen die wel een spaarpot hebben, voelt 23 procent zich
"oncomfortabel" met de inhoud.

Het spaargeld op peil houden, kan natuurlijk ook door te besparen op de uitgaven. Dat doen we - in lijn met het Europees gemiddelde - vooral door het mes te zetten in ontspanning, kleding en lichaamsverzorging, mobiele telefonie en internet en nutsvoorzieningen (gas, water, elektriciteit).

Voor de Belgen komt sparen voor de kinderen pas op de vierde plaats, na het kunnen betalen van periodiek terugkomende rekeningen. Hoe groot de verschillen zijn, valt uit de enquête niet af te leiden. Door de crisis sparen we minder. Eén Europeaan op de drie heeft naar eigen zeggen nu minder in zijn spaarpot dan een jaar geleden.Liefst 28 procent van de Belgen zegt helemaal geen spaargeld te hebben. Dat is iets beter dan het Europees gemiddelde van 30 procent. Van de Belgen die wel een spaarpot hebben, voelt 23 procent zich "oncomfortabel" met de inhoud. Het spaargeld op peil houden, kan natuurlijk ook door te besparen op de uitgaven. Dat doen we - in lijn met het Europees gemiddelde - vooral door het mes te zetten in ontspanning, kleding en lichaamsverzorging, mobiele telefonie en internet en nutsvoorzieningen (gas, water, elektriciteit).