De Federale Overheidsdienst Financiën meldt op de website Tax-on-web dat de elektronische aangifte beschikbaar zal zijn vanaf 24 april 2013.

Op 8 april verscheen het aangifteformulier voor de personenbelasting voor het aanslagjaar 2013 (inkomsten 2012) in het Staatsblad. Het nieuwe formulier is ingewikkelder dan het vorige. Op het nieuwe formulier staan 61 nieuwe
codes. Er zijn er ook 41 verdwenen. En dat op een totaal van 770 codes. Dat komt omdat er heel wat belastingvoordelen zijn afgeschaft. Bepaalde aftrekken verdwijnen, in de plaats daarvan komen belastingverminderingen.

Minister van Financiën Koen Geens geeft toe dat de aangifte misschien wat ingewikkelder is, maar zegt dat ze ook rechtvaardiger is. Hij wil ze in de toekomst wel vereenvoudigen.

Tot wanneer we tijd hebben om de belastingaangifte in te vullen, is nog niet bekend. Maar dat zou, na eenuitspraak van de rechtbank eerder dit jaar, wel eens voor iedereen op dezelfde datum kunnen zijn, ongeacht de aangifte digitaal (via Tax-on-web) of op papier gebeurt.

We brengen binnenkort een uitgebreid dossier over de veranderingen in de aangifte van dit jaar.

De Federale Overheidsdienst Financiën meldt op de website Tax-on-web dat de elektronische aangifte beschikbaar zal zijn vanaf 24 april 2013.Op 8 april verscheen het aangifteformulier voor de personenbelasting voor het aanslagjaar 2013 (inkomsten 2012) in het Staatsblad. Het nieuwe formulier is ingewikkelder dan het vorige. Op het nieuwe formulier staan 61 nieuwe codes. Er zijn er ook 41 verdwenen. En dat op een totaal van 770 codes. Dat komt omdat er heel wat belastingvoordelen zijn afgeschaft. Bepaalde aftrekken verdwijnen, in de plaats daarvan komen belastingverminderingen. Minister van Financiën Koen Geens geeft toe dat de aangifte misschien wat ingewikkelder is, maar zegt dat ze ook rechtvaardiger is. Hij wil ze in de toekomst wel vereenvoudigen. Tot wanneer we tijd hebben om de belastingaangifte in te vullen, is nog niet bekend. Maar dat zou, na eenuitspraak van de rechtbank eerder dit jaar, wel eens voor iedereen op dezelfde datum kunnen zijn, ongeacht de aangifte digitaal (via Tax-on-web) of op papier gebeurt.We brengen binnenkort een uitgebreid dossier over de veranderingen in de aangifte van dit jaar.