Een jaar geleden, in mei 2011, stond er op de Belgische spaarrekeningen nog "maar" 218,7 miljard euro. "Door de escalerende eurocrisis verkiezen steeds meer spaarders op veilig te spelen. Ook al leverde hen dat een povere rente op, spaarboekjes genoten de voorbije zes maanden meer dan ooit de reputatie van schuilkelder waar je als belegger de uitdijende eurocrisis kon uitzweten", luidde het in De Tijd.

Uit een rondvraag van de krant bleek dat de grootbanken BNP Paribas Fortis, KBC, Belfius en ING het bedrag op hun spaarboekjes met 3 tot 7 procent zagen stijgen tijdens de eerste jaarhelft. Internetbank Rabobank.be zag het bedrag op haar spaarrekeningen met bijna een derde toenemen.

Een jaar geleden, in mei 2011, stond er op de Belgische spaarrekeningen nog "maar" 218,7 miljard euro. "Door de escalerende eurocrisis verkiezen steeds meer spaarders op veilig te spelen. Ook al leverde hen dat een povere rente op, spaarboekjes genoten de voorbije zes maanden meer dan ooit de reputatie van schuilkelder waar je als belegger de uitdijende eurocrisis kon uitzweten", luidde het in De Tijd.Uit een rondvraag van de krant bleek dat de grootbanken BNP Paribas Fortis, KBC, Belfius en ING het bedrag op hun spaarboekjes met 3 tot 7 procent zagen stijgen tijdens de eerste jaarhelft. Internetbank Rabobank.be zag het bedrag op haar spaarrekeningen met bijna een derde toenemen.